Horok-horok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Horok-horok inggih punika salah salah satunggaling panganan kadamel saking tepung wit arèn. Horok-horok inggih punika panganan kang kagolong langka, amargi horok-horok saged ditemokaken wonten ing Jepara. Boten saged ditemokaken ing laladan luar Jepara. Horok-horok saged dipundhahar sesarengan kaliyan bakso, soto, sate kikil, gulai, lan pecel. Horok-horok inggih punika panganan unik utawi khas boten namung amargi raosipun, nanging amargi pendamelanipun nganggé sisir rambut lan bentukipun kados ta gabus utawi sterefoam ingkang kenyal lan sakedhik asin. Sawisé diresiki, tepung aren dikukus ngantos mateng, salajengipun dipunadhemaken. Saksampunipun, tekstur kenyal lan asin saged dipunraosipun.