Herring saos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Soused herring
Haring 04.jpg
Lightly brined raw herring, also known as Hollandse Nieuwe, Netherlands
Panggonan asalNetherlands
Woworan pokokHerring, vinegar; any of cider, wine, tea, sugar, herbs (usually bay leaf), spices (usually mace), chopped onion
Buku masakan: Soused herring  Médhia: Soused herring
Sandwich herring disedhiyakake ing Walanda.

Soused herring mentahan herring direndhem ing entheng dijogo Cairan . Bisa dadi herring mentah ing pickle cuka sing entheng utawa herring brilian saka Walanda. Uga cuka, marinade bisa uga ngemot sari, anggur utawa teh, gula, jamu (biasane godhong teluk ), rempah-rempah (biasane gada ), lan bawang bombay sing disigar.

Preparasi[besut | besut sumber]

Liwat luka ing tenggorokan, insang lan bagean gullet dicopot saka herring, ngilangi rasa pait. Pepati lan pankreas ditinggalake ing iwak sajrone proses ngobati uyah amarga ngeculake enzim sing penting kanggo rasa. Herrings banjur diselehake ing brine udakara 5 dina, kanthi tradhisine ing tong kayu oak . Dheweke ora mbutuhake persiyapan maneh sawise ngisi fillet lan ngilangi kulit lan bisa dipangan minangka cemilan kanthi irisan bawang bombay lan acar sing apik. Amarga ngilangi kulit mbutuhake pengalaman, fillet utawa fillet dobel kudu dicoba luwih dhisik. Herrings sing disaput yaiku perak ing njaba lan jambon nalika seger, lan ora bisa dituku yen katon abu-abu lan berminyak.