Hendrik Merkus de Kock

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Baron Hendrik Merkus de Kock
Disambig.svg

Hendrik Merkus baron de Kock (lair ing Heusden, 25 Mèi 1779 – pati di Den Haag, 12 April 1845 ing yuswa 65 taun) iku perwira militer, mentri, lan senator Walanda.

Taun 1821 kalibet jroning ekspedisi militèr menyang Kasultanan Palembang kanggo ngatasi pambrontakan sultan Palembang. Sultan kasil dicekel lan Kasultanan Palembang dibusak. Sabanjuré, minangka lètnan gubernur jendral (1826-1830), De Kock nuntun perang nglawan Pangeran Diponegoro jroning Perang Diponegoro.

Didhisiki déning:
Godert Alexander Gerard Philip van der Capellen
Komandan KNIL
1819-1825
Diganti déning:
Josephus Jacobus van Geen
Didhisiki déning:
G.A.G.Ph. van der Capellen
Gubernur-Jenderal Hindia-Walanda
1826
Diganti déning:
Leonard Pierre Joseph du Bus de Gisignies
Didhisiki déning:
Jozef van Geen
Komandan KNIL
1828
Diganti déning:
B. Bischoff
Didhisiki déning:
B. Bischoff
Komandan KNIL
1829-1830
Diganti déning:
Johannes van den Bosch
Didhisiki déning:
Hendrik Jacob van Doorn van Westcapelle
Menteri Dalam Negeri Walanda
1836-1841
Diganti déning:
Willem Anne Schimmelpenninck van der Oye
Didhisiki déning:
Jan Willem Janssens
(sebagai Kanselir Militaire Willems-Orde)
Kanselir Militaire Willems-Orde dan Orde Singa Walanda
1838-1841
Diganti déning:
Willem Anne Schimmelpenninck van der Oye