Hendrik Merkus de Kock

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Baron
Hendrik Merkus de Kock
Hendrik Merkus Baron de Kock by Cornelis Kruseman.jpg
Gubernur Jenderal Hindia Belanda
Lungguh
1826–1826
Ratu Willem III
Kadhisiki Godert Alexander Gerard Philip baron van der Capellen
Kagantèni Leonard Pierre Joseph du Bus de Gisignies
Rerincèn priangga
Lair (1779-05-25)Mèi 25, 1779
Heusden
Pati April 12, 1845(1845-04-12) (umur 65)
Den Haag
Bangsa Nèderlan Belanda


Disambig variants icon.svg

Hendrik Merkus baron de Kock (lair ing Heusden, 25 Mèi 1779 – pati ing Den Haag, 12 April 1845 ing yuswa 65 taun) iku perwira militèr, mentri, lan senator Walanda.

Taun 1821 kalibet sajeroning èkspèdhisi militèr menyang Kasultanan Palembang kanggo ngatasi pambrontakan sultan Palembang. Sultan kasil dicekel lan Kasultanan Palembang dibusak. Sabanjuré, minangka lètnan gubernur jendral (1826-1830), De Kock nuntun perang nglawan Pangeran Diponegoro sajeroning Perang Diponegoro.

Didhisiki déning:
Godert Alexander Gerard Philip van der Capellen
{{{jabatan}}}
1819-1825
Diganti déning:
Josephus Jacobus van Geen
Didhisiki déning:
G.A.G.Ph. van der Capellen
{{{jabatan}}}
1826
Diganti déning:
Leonard Pierre Joseph du Bus de Gisignies
Didhisiki déning:
Jozef van Geen
{{{jabatan}}}
1828
Diganti déning:
B. Bischoff
Didhisiki déning:
B. Bischoff
{{{jabatan}}}
1829-1830
Diganti déning:
Johannes van den Bosch
Didhisiki déning:
Hendrik Jacob van Doorn van Westcapelle
{{{jabatan}}}
1836-1841
Diganti déning:
Willem Anne Schimmelpenninck van der Oye
Didhisiki déning:
Jan Willem Janssens
(sebagai Kanselir Militaire Willems-Orde)
{{{jabatan}}}
1838-1841
Diganti déning:
Willem Anne Schimmelpenninck van der Oye