Helm

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

HÈLM punika topi penutup sirah ingkang dipundamel saking bahan kang tahan benturan. Helm punika atribut vital kang limrahipun dipunagem marang pangagem manawi penumpang sepéda motor. Pangagem sak sanèsé punika bala, kelompok pemadam kebakaran, pagawean golèk tambang, panyelam, lan sanèsipun. Kagunaan hèlm inggih punika: Ngelindungi mustaka akibat kecelakaan lalu lintas lan tertib lalu lintas supados boten ditilang marang pulisi. Nganggo hèlm iku disaranke marang pihak kepulisian. Kaya déné ojo asal merek hèlm kang dipilih. Nanging standar kang disiarke masarakat ya iku Standar Nasional Indonesia (SNI). Hèlm SNI wis kebukti nyelametke wong kang misalke kecelakaan amarga aman kanggo sirah penggunane. Merek hèlm iku warna-warna upamané KYT, INK, VOG, KMN, MAZ, lan liya liyané.