Pemadam kebakaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Petugas pemadam kebakaran matèni geni.

Pemadam kebakaran iku petugas utawa dinas sing dilatih lan duwé tugas kanggo nanggulangi kobongan. Petugas pemadam kebakaran saliyané mumpuni kanggo nylametaké kurban saka kobongan, uga dilatih kanggo nylametaké kurban kacilakan lalu lintas, gedhong runtuh, lan liya-liyané. Dinas pemadam kebakaran iku unsur pangleksana pamaréntah sing diwènèhi tanggung jawab sajeroning nindakaké tugas-tugas penanganan masalah kobongan, sing kalebu sajeroning dhinas gawat darurat.