Pemadam kebakaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Petugas pemadam kebakaran matèni geni.

Pemadam kebakaran iku petugas utawa dinas sing dilatih lan duwé tugas kanggo nanggulangi kobongan. Petugas pemadam kebakaran saliyané mumpuni kanggo nylametaké korban saka kobongan, uga dilatih kanggo nylametaké korban kacilakan lalu lintas, gedhung runtuh, lan liya-liyané. Dinas pemadam kebakaran iku unsur pangleksana pamaréntah sing diwènèhi tanggung jawab jroning ngleksanakaké tugas-tugas penanganan masalah kobongan, sing klebu jroning dhinas gawat darurat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pemadam_kebakaran&oldid=866596"