Heckler & Koch MP5

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
MP5
MP5k.JPG
MP5A3
 Tipe Pistol mitraliur
 Negara asal Jerman
Sejarah pemakaian
 Digunakan 1966–sekarang
Sejarah produksi
 Perancang Tilo Möller, Manfred Guhring,
Georg Seidl, Helmut Baureuter
 Tahun 1964
 Produsen Heckler & Koch
 Diproduksi 1966—
Spesifikasi
 Berat 2,54 kg (MP5A2)
2,88 kg (MP5A3)
 Panjang Popor tetap:
  • 680 mm (26.8 in)

Popor lipat:

  • 490 mm (masuk)
  • 660 mm (keluar)
 Panjang laras 225 mm

 Peluru 9 x 19 mm Luger
 Mekanisme Blowback, bolt tertutup
 Kec. tembak 800 butir/detik
 Kec. peluru 270 m/s
 Jarak efektif 200 m
 Pengisian Magazen box 30 atau 100-butir,

Magazen ganda 150 atau 500-butir

 Alat bidik Bidikan besi, Belakang diopter putar, depan tiang

Sajarah[besut | besut sumber]

MP5 dikenalake déning uHeckler & Koch (HK) nalika taun 1966, kanti jeneng HK54. Jeneng iki andhedhasar cara panjenengan kuna HK: "5" kanggo pistol mitraliur, lan "4" artiine berkaliber 9 x 19 mm. Jeneng anyare wiwit dienggo awit senapan iki resmi diadopsi déning Jerman Barat kanggo dienggo pulisi lan penjaga wates, ya iku Maschinenpistole 5 utawa MP5. GSG-9, unit anti-teroris penjaga wates, banjur manuhaké MP5 iki marang ékan anti-teroris Barat liyané.

Varian[besut | besut sumber]

Heckler & Koch nglakokaké akèh modifikasi perbaikan nalika MP5; komponèn internal lan eksternal senapan iki wis akèh berubah saka model awal. Model MP5 pertama kasadya kanti popor tetep (A2) utawa popor lipat (A3), lan pira-pira konfigurasi pelatuk.

Pengembangan gedhé sebanjure ya iku seri MP5SD ("SD" singkatan saka Schalldämpfer, kang artine "suwara teredam"), kang dikenalake nalika taun 1974. Model iki duwé peredam suara terintegrasi lan laras mirunggan kang ngalonake kecepatan peluru dadi rodok ing ngisor kecepatan suwara. Hasile ya iku senapan iki ora krungu saka jarak punjul 15 mèter.

MP5K ("K" singkatan saka Kurz, kang artine "cendek"), kang dawne amung 325 mm, dikenalake nalika taun 1976, panjalukan saka agen pangadol senapan HK ing Afrika Selatan, kang ndeleng potensi pangadolane kanggo pelindung pribadi (bodyguard). Senapan iki duwé gocekan ngarep vertikal kanggo mbantu nahan tendangan, piranti bidik kang digawé luwih cilik, malah tas mirunggan kang bisa minangka nembak.

Sajrone kontrak mirunggan karo Angkatan Laut Amérika Sarékat, Heckler & Koch ngembangaké MP5N ("N" kanggo Navy, "Angkatan Laut") kang digawé kanggo ékan elit angkatan laut. MP5N arupa MP5 standar kang digawé kanti konfigurasi pelatuk angkatan laut, popor lipat, laras mirunggan kang bisa dipasang peredam suwara, lan komponèn kang luwih tahan karat.

Varian MP5 paling anyar ya iku MP5F ("F" kanggo French, "Perancis"), kang dikembangake nalika taun 1999 kanggo militèr Perancis. MP5F duwé komponèn internal kang anyar kanggo nampa peluru 9 mm kang luwih kuwat. Owah-owahan eksternal ing MP5F ya iku popor anyar kanti karèt penahan, bolongan kanti tali selempang ing pérangan tengen popor, lan 2 cantelan kanggo tali selempang ing pérangan ngarep.[1]

Pratélan varian[besut | besut sumber]

MP5SD kanti peredam suara.
US Navy SEAL kanti MP5N.
MP5K Personal Defense Weapon.
  • MP5A1 — MP5 kanti penutup popor, konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5A2 — Popor tetap, konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5A3 — Popor lipat, konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5A4 — Popor tetap, konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5A5 — Popor lipat, konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5SFA2SF berarti single fire, fitur otomatis diilangi, popor tetep.
  • MP5SFA3 — MP5SF kanti popor lipat.
  • MP5NNavy, digawé kanggo Angkatan Laut AS. Konfigurasi Navy, laras knggo dipasang peredam, popor lipat.
  • MP5FFrench, digawé kanggo militèr Perancis. Popor kanti penahan karèt, piranti pengait tali selempang tengen kiwa, komponèn internal luwih kuwat.
  • MP5KKurz, versi pendek MP5, konfigurasi "SEF".
  • MP5KA1 — MP5K kanti piranti bidik dicilikake, konfigurasi "SEF".
  • MP5KA4 — MP5K kanti konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5KA5 — MP5KA1 kanti konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5K-N — MP5K kanti konfigurasi Navy lan laras kanggo dipasang peredam.
  • MP5K-PDWPersonal Defense Weapon, MP5K-N kanti popor lipat mirunggan. Dikenalake nalika taun 1991.
  • MP5SD1Schalldämpfer, peredam suara terintegrasi, popor A1, konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5SD2 — Peredam suara terintegrasi, popor tetap; konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5SD3 — Peredam suara terintegrasi, popor lipat; konfigurasi Navy/"SEF".
  • MP5SD4 — MP5SD1 kanti konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5SD5 — MP5SD2 kanti konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5SD6 — MP5SD3 kanti konfigurasi burst 3 butir.
  • MP5SD-N — MP5SD kanti konfigurasi Navy, peredam suara, popor lipat.
  • MP5/10 — migunakaké peluru 10 mm Auto. digawé saka taun 1992 sampai 2000.
  • MP5/40 — migunakaké peluru .40 S&W. digawé saka taun 1992 sampai 2000.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], (Kaunduh 21/1/13).
  2. ^ [2], (Kaunduh 21/1/13).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Delayed Blowback Firearms