Heckler & Koch UMP

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Heckler & Koch UMP
HKUMP45.JPG
Sebuah Heckler & Koch UMP45 dengan flash suppressor (peredam suara dan kilat) dan pegangan depan vertikal
Tipe Pistol mitraliur
Papan asal  Jerman
Sajarah panggunaan
Dianggo déning Lihat Pemakai
Production history
Didisain tanggal 1990an
Pabrik Heckler & Koch
Diprodhuksi 1999-sekarang
Varian UMP45, UMP40 dan UMP9
Specifications
Bobot 2.3 kg tanpa magazen (UMP45)

2.1 kg tanpa magazen (UMP40, UMP9)

Dawa 450 mm popor ditutup

690 mm popor dibuka

Barrel length 200 mm
Dhuwur 324 mm dengan magazen (UMP45)

Cartridge .45 ACP (UMP45)
.40 S&W (UMP40)
9 x 19 mm Parabellum (UMP9)
Action Blowback, bolt tertutup
Rate of fire 650 butir/min untuk UMP40 dan UMP9

600 butir/min untuk UMP45

Effective range 100 m (9 mm Parabellum,.40 S&W),

50 m (.45 ACP)

Feed system Magazen box isi 25 butir (UMP45),

Magazen box isi 30 butir (UMP40, UMP9)

Sights Bidikan besi di belakang, bidikan cicin di ujung laras[1]

Pistol mitraliur UMP sajeroning basa Jerman kang artiné Universale Maschinenpistole, utawa "Universal Machine Pistol" sajeroning basa Inggris utawa bisa diartèkaké "Pistol Mesin Universal" sajeroning basa Indonesia, ya iku pistol mitraliur kang dikembangaké lan digawé déning Heckler & Koch. Heckler & Koch ngembangaké UMP minangka penerus saka pistol mitraliur MP5, bisa iku UMP utawa MP5 isih diprodhuksi nganti saiki.[2]

Detail désain[besut | besut sumber]

Pawongan Royal Thai Navy SEAL kanti sepucuk UMP9 naliak latihan pendaratan, Agustus 2008.

Pistol iki arupa pistol mitraliur kang nggunakaké sistem blowback, kang nembakake peluru nggunakaké bolt tertutup.[3]. Désain awal saka senjata kni ya iku kanggo bisa migunakaké peluru kanti kaliber kang luwih gedhé saka pistol mitraliur nalika lumrahé minangka contoh MP5, hal iki dilakokake kanggo mendapatkan daya stopping power (daya penetrasi) kang luwih gedhé ing sasaran "telanjang" kanti konsekuensi pengurangan jarak tembak yèn dibandingake karo pistol mitraliur MP5 kang migunakaké peluru 9 x 19 mm. Peluru kang luwih gedhé nyebapake recoil kang luwih gedhé uga ing mode tembak full otamatis. Kanggo ngatasi hal iki, kecepetan rata-rata tembakan dikurangi dadi 650 peluru/menit (600 peluru/menit kanggo UMP45), ndadèkaké senjata iki salah siji pistol mitraliur kanti kecepatan tembak kang endek ing pasaran.

Pistol mitraliur UMP9 (seri UMP kang migunakaké peluru 9 x 19 mm) nduwènibbot 0,45 kg, luwih entheng ketimbang MP5. Bahan polimer dipilih kanggo ngurangi bobot lan daya tahan pérangan-pérangan senjata saka korosi.

Pistol mitraliur UMP duwé papat mode tembak ya iku semi otomatis, 2-round burst, full otomatis lan mode aman (safe settings). Popor lipat samping marang nengen nggampangake ing aktivitas mobilitas kang dhuwur. Nalika peluru terakhir entek sajrone magazen, pengunci bolt otomatis mbukak lan bisa dicopok liwat pengunci ing samping kiwa senjata. Bidikan standar migunakaké bidikan wesi tetep (tipe bidikan aperture) ing pérangan mburi lan bidikan wujud cincin ing pérangan ngarep laras senjata. Senjata iki bisa dipasang papat picatinny rail (dudukan) kanggo aksesoris ing pérangan nduwur laras, kiwa dan tengen uga pérangan ngisor laras, racaké dudukan iki dienggo kanggo masang bidikan optik, senter, utawa bidikan laser. Gujengan vertikal bisa dipasang ing pérangan ngisor laras kanggo ningkatake kendali lan stabilitas nalika nggunakaké senjata ing mode burst lan otomatis.

Varian[besut | besut sumber]

Ana telu varian saka UMP iki yaitu UMP45 migunakaké peluru.45 ACP; UMP40, migunakaké peluru.40 S&W; lan UMP9 migunakaké peluru 9 x 19 mm Parabellum. Perbedaan lliya sak liyané saka tipe peluru kang dienggo ya iku ing wujud saka magazen kang digunakaké, tipe UMP9 migunakaké magazen kanti wujud melengkung, wondene UMP40 lan UMP45 migunakaké magazen lurus. Ketelu jinis UMP iki bisa dimodifaksi supaya bisa migunakaké ketelu jinis peluru ing dhuwur kanti cara ngganti bolt, barrel, lan mesti waé magazen.

Senjata iki digawe uga versi mirunggan semi otomatis kang dijenegi USC (Universal Self loading Carbine), pistol iki bisa diduwèni déning sipil minangka piranti perlindungan diri utawdienggo sajrone ulah raga nembak [4]. Désain saka versi iki meloni standardisasi AWB (Federal Assault Weapons Ban) taun 1994[5]. pira-pira perbedaan USC berbanding UMP antarané penambahan pelindung gujengan (grip) ing pérangan mburi gujengan standar, laras kang luwih dawa, magazen kang amung bisa diisi 10 butir peluru, lan mode tembak semi otomatis waé. Nalika awal pemasarane senjata iki tersedia sajrone warna kalwu, nanging ing awal taun 2007 senjata iki amung dipasarake kanti warna ireng.

Pemakai[besut | besut sumber]

Petugas U.S. Customs and Border Protection dikompliti déning UMP.
Nagara Jeneng organisasi Model Jumlah Tanggal
 Ostrali New South Wales Police Force Tactical Operations Unit[3] _ _ _
 Yordania Jordanian Special Operations Forces[4] _ _ _
 Meksiko Mexican Marines[5] _ _ _
 Rumeni Land Forces special operations battalions[6] _ _ _
 Serbia Special Brigade of the Serbian Army[7] UMP9 _ _
 Slovakia 5th Special Forces Regiment of the Armed Forces of Slovak Republic[8] _ _ _
 Thailand Royal Thai Navy SEALs[9] _ _ _
 Amérika Sarékat U.S. Customs and Border Protection.[10] UMP40 _ _
Pentagon Force Protection Agency[11] UMP40 _ _

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:HK firearms