Hasan al-Banna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hasan al-Banna
Theologian, Preacher
Miyosc. 642 C.E. / 21 AH
Medina
Sédac. 728 C.E. / Friday 5th of Rajab 110 AH
Basra
Dipun urmati ingIslam
MangaruhiProphets of Islam
Dipun pangaruhi déningFarqad Sabakhi
Tradhisi/GenreAscetic Sufism

Hasan al-Banna (Arab: الحسن البصري‎‎; full name: Al-Hasan ibn Abi-l-Hasan al-Basri) iku tokoh agama, ulama, lan pimpinan obahan Islam Ikhwanul Muslimin. Awit cilik wis akrab karo pendidikan Islam, pengajian Alqur’an, hadist lan ngèlmu fiqih sarta merguru marang wong tuwané. Kacerdasan otake kabukten ing umur 14 taun dhèwèké saguh ngapalake Qur'an.[1] Hasan al-Banna lair ing dhusun Mahmudiyah kawasan Buhairah, Mesir taun 1906, putrane ulama gedhé ing Mesir.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Prestasine Hasan Al-Banna ora mung ing ngèlmu agama, nanging uga ing pendhidhikan formal. Ing pendhidhikan menengah, dhèwèké lulus kanthi predikat paling apik ing sekolahé lan lulusan paling apik nomer 5 ing Mesir. Umur 16 taun dhèwèké kuliah ing Universitas Darul Ulum Mesir lan lulus nalika umur 21 taun. Sak tamate kuliah, dhèwèké makarya ing donya pendhidhikan minangka tenaga pengajar ing perguruan Isma’iliyah.

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. Biografi Hasan al-Banna , diaksés tanggal 25 Juni 2011.