Halford Mackinder

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Halford Mackinder
Lair (1861-02-15)15 Pébruari 1861
Gainsborough, Inggris
Pati 6 Maret 1947(1947-03-06) (umur 86)
Kabangsan Flag of the United Kingdom United Kingdom
Babagan Geography, Geopolitics, Geostrategy

Halford John Mackinder (lair taun 1861) ya iku sawijining wong Inggris kang duwénu keprigelan ing bidhang geografi, geopolitik, lan geostrategi.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Halford lair ing Gainsborough, Lincolnshire, Inggris.[1] Dheweke anake sawijining dhokter, lan sinau ingQueen Elizabeth's Grammar School, Epsom College dan Christ Church.[1] Di Christ Church, dheweke mulai nyinaoni zoologi lan didhidhik déning Henry Moseley Nottidge.[1] Dheweke nginaoni sejarah ngenani teori evolusi.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Ing taun 1887, Halford nerbitake artikel On the Scope and Methods of Geography, sawijining buku kanthi topik geografi.[2] Pirang-pirang sasi candhake, dheweke diangkat minangka presiden ing Oxford University.[2] Ing taun 1892, dheweke dadi presiden wiwitan ing Universitas Extension College lan taun candhake, dheweke ngedegake Geografis Association.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en) V24N3-World Conquest: The Heartland Theory of Halford J. Mackinder, mindef. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Test Area: Halford Mackinder, valpo. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Halford_Mackinder&oldid=998733"