Halford Mackinder

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Halford Mackinder
Lair (1861-02-15)15 Fèbruari 1861
Gainsborough, Inggris
Pati 6 Maret 1947(1947-03-06) (umur 86)
Kabangsan  United Kingdom
Babagan Geography, Geopolitics, Geostrategy

Halford John Mackinder (lair taun 1861) ya iku wong Inggris kang duwénu keprigelan ing bidhang geografi, geopolitik, lan geostrategi.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Halford lair ing Gainsborough, Lincolnshire, Inggris.[1] Dhèwèké anake sawijining dhokter, lan sinau ingQueen Elizabeth's Grammar School, Epsom College dan Christ Church.[1] Di Christ Church, dhèwèké mulai nyinaoni zoologi lan didhidhik déning Henry Moseley Nottidge.[1] Dhèwèké nginaoni sejarah ngenani teori evolusi.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Ing taun 1887, Halford nerbitake artikel On the Scope and Methods of Geography, sawijining buku kanthi topik geografi.[2] Pirang-pirang sasi candhake, dhèwèké diangkat minangka presiden ing Oxford University.[2] Ing taun 1892, dhèwèké dadi presiden wiwitan ing Universitas Extension College lan taun candhake, dhèwèké ngedegake Geografis Association.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en) V24N3-World Conquest: The Heartland Theory of Halford J. Mackinder, mindef. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Test Area: Halford Mackinder, valpo. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.