Guwa Thien Duong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guwa Son Doong
ThienDuongCave1.jpg
Guwa Thien Duong
Panggon Vietnam
Jero 150m
Dawa 31km
Status guwa disurve
Ditemokaké 1995
Cacahé lawang mlebu akeh
Angèlé bebahaya
Bebaya kali ngisor lemah

Guwa Thien Duong iku guwa kang paling gedhé ing ndonya. Guwa iki ana ing Vietnam. Guwa iki nduweni ukuran amba 150 meter lan dhuwure 200 meter. Guwa Thien Duong ana ing Taman Nasional Phong Nha-Ke Bang, Kabupatèn Bo Trach, Propinsi Quang Binh, Vietnam. Guwa iki dawane kurang luwih 31 km.

Guwa iki diwenehi jeneng Hang Thien Duong kang tegese guwa kali lan paradis. Guwa iki di temokake déning Ho Khanh nalika taun 1995. Nanging ora ana wong kang tau mlebu ing guwa iki, amarga ukurane kang gedhe, kali kang gedhe, lan tekanan angin kang gedhe.

Ing guwa iki ana kedadean kang dianggep aneh, ya iku suwara siulan kang keprungu saben dina. Ana peneliti saka Inggris kang asale saka British Cave Research Association nyoba neliti guwa iku. Sabubare diteliti banjur ketemu saka ngendi suwara siulan. Swara siulan iku saka angin ing kali ngisor lemah kang banyune ngalir banter, lan isa gawé suara kaya siulan.

Guwa iki ditemokake pisanan déning warga kang jenenge Hồ-Khanh nalika taun 1991. Dhèwèké wis tau menehi inpormasi yèn ana guwa iku, nanging ora ana kang wani mlebu ing guwa iku amarga wedi karo swara siulan iku mau.

ThienDuongCave2.jpg

Pranala jaba[besut | besut sumber]

17°53′12″N 106°22′9.5″E / 17.88667°N 106.369306°E / 17.88667; 106.369306

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guwa_Thien_Duong&oldid=1080613"