Guwa Thien Duong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guwa Son Doong
ThienDuongCave1.jpg
Guwa Thien Duong
Panggon Vietnam
Jero 150m
Dawa 31km
Status guwa disurve
Ditemokaké 1995
Cacahé lawang mlebu akèh
Angèlé bebahaya
Bebaya kali ngisor lemah

Guwa Thien Duong iku guwa kang gedhé dhéwé ing ndonya. Guwa iki ana ing Vietnam. Guwa iki duwé ukuran amba 150 mèter lan dhuwure 200 mèter. Guwa Thien Duong ana ing Taman Nasional Phong Nha-Ke Bang, Kabupatèn Bo Trach, Provinsi Quang Binh, Vietnam. Guwa iki dawane kurang luwih 31 km.

Guwa iki dijenengi Hang Thien Duong kang tegesé guwa kali lan paradis. Guwa iki di temokake déning Ho Khanh nalika taun 1995. Nanging ora ana wong kang tau mlebu ing guwa iki, amarga ukurane kang gedhé, kali kang gedhé, lan tekanan angin kang gedhé.

Ing guwa iki ana kadadéan kang dianggep aneh, ya iku suwara siulan kang keprungu saben dina. Ana peneliti saka Inggris kang asalé saka British Cave Research Association nyoba neliti guwa iku. Sabubare diteliti banjur ketemu saka ngendi suwara siulan. Swara siulan iku saka angin ing kali ngisor lemah kang banyune ngalir banter, lan bisa gawé suara kaya siulan.

Guwa iki tinemu pisanan déning warga kang jenenge Hồ-Khanh nalika taun 1991. Dhèwèké wis tau mènèhi inpormasi yèn ana guwa iku, nanging ora ana kang wani mlebu ing guwa iku amarga wedi karo swara siulan iku mau.

ThienDuongCave2.jpg

Pranala njaba[besut | besut sumber]

17°53′12″N 106°22′9.5″E / 17.88667°N 106.369306°E / 17.88667; 106.369306

Cathetan sikil[besut | besut sumber]