Gunung Kongō

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Kongō
金剛山
Kongō-san
Gunung Kongō kadeleng saka Gunung Yamato Katsuragi
Gunung Kongō kadeleng saka Gunung Yamato Katsuragi (Februari 2010).
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 1,125 m (3,691 ft)
Koordhinat 34°25′10″N 135°40′23″E / 34.419444°N 135.673056°E / 34.419444; 135.673056Koordhinat: 34°25′10″N 135°40′23″E / 34.419444°N 135.673056°E / 34.419444; 135.673056
Naming
Translation Gunung Kekuwatan Emas (Basa Jepang)
Géografi
Lokasi Gunung Kongō ing Jepang
Lokasi Gunung Kongō ing Jepang
Gunung Kongō
Gunung Kongō kaapit dening Chihayaakasaka lan Gose, Jepang
Parent range Barisan Kongō

Gunung Kongō (金剛山 Kongō-san?) ya iku sawijining gunung ing wewengkon Kawachi, Prefektur Osaka, Kansai, Jepang, kang dhuwuré 1,125-metre-high (3,691 ft).[1] Gunung iki pareg kalihan Gunung Yamato Katsuragi.

Ing gunung iki ana Stasiun Relai Radhio kayata Radhio Pamarentah Pancegahan Bencana Prefektur Nara (奈良県防災行政無線 Nara-ken Bōsai Gyōsei Musen?)[2], Pambangkit Listrik, Kansai Eletric Power, lsp. kang dibangun ing papan kang aman lan bisa dideleng saka Prefektur Nara lan Prefektur Osaka. Ning kéné uga ana setasiyun relai Radio Kapulisian Nasional (警察庁の無線 Keisatsuchō no Musen?) kang diwangun ing tahun 20 Showa (nanging diambrukné nalika zaman Heisei).[3] Dainichidake Square (大日岳の広場 Dainichidake no Hiroba?) (papan terbuka) uga ana ing kéné.

Kereta Gantung Gunung Kongō gumantung ana ing sandhuwuré Taman Chihaya ing gunung iki, saéngga kita isa kanthi gampang tekan pucuk gunung. Ing pucuk, ana résto, panyipengan, wong dodolan, lsp. Ing kana uga ana Taman Nasional Quasi Kongō-Ikoma-Kisen (金剛生駒紀泉国定公園大日岳の広場 Kongōikomakisen Kunisada Kōen?).

Jeneng gunung iki uga dianggo déning jeneng kapal perang lan kelasé, kayata kapal wesi Kongō (1887), Kapal Perang Kongō (1912) lan kulawargané.

Deleng Uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mt. Kongo : OSAKA-INFO - Osaka Visitors' Guide". Osaka-info.jp. Dijupuk 2013-11-14. 
  2. 「奈良県防災行政通信ネットワーク電話番号簿」ページの運用マニュアル(PDF)参照。http://www.pref.nara.jp/14798.htm
  3. 国土地理院 地図・空中写真閲覧サービスで閲覧可能。整理番号 CKK749-C39-9。http://mapps.gsi.go.jp/maplibSearch.do?specificationId=1157238

Pranala njaba[besut | besut sumber]