Chihayaakasaka, Osaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chihayaakasaka
千早赤阪村
Désa
Balé Désa Chihayakasaka
Balé Désa Chihayakasaka
Gendéra Chihayaakasaka
Gendéra
Official seal of Chihayaakasaka
Symbol
Location of Chihayaakasaka in Prefèktur Osaka
Location of Chihayaakasaka in Prefèktur Osaka
Chihayaakasaka kapernah ing Jepang
Chihayaakasaka
Chihayaakasaka
Pernahé ing Jepang
Koordhinat: 34°28′N 135°37′E / 34.467°N 135.617°E / 34.467; 135.617Koordhinat: 34°28′N 135°37′E / 34.467°N 135.617°E / 34.467; 135.617
Nagara Jepang
Wewengkon Kansai
Kinki
Perfèktur Prefèktur Osaka
Dhistrik Minamikawachi
Laladan
 • Gunggung 37,38 km2 (1,443 sq mi)
Cacah warga (28 Fèbruari 2017)
 • Gunggung 5,467
 • Pepadhet 1.5/km2 (3.8/sq mi)
Zona wektu Japan Standard Time (UTC+9)
Situs wèb www.vill.chihayaakasaka.osaka.jp

Chihayaakasaka (千早赤阪村 Chihayaakasaka-mura?) menika salah sawijining desa ing Dhistrik Minamikawachi, Prefektur Osaka, Jepang.

Nganti Fèbruari 2017, cacah jiwa ing désa iki ngancik 5.467 jiwa lan kepadhetan cacah jiwané ngancik 164 wong per km².[1] Jembaré desa iki 37.38 km².

Sajarah[besut | besut sumber]

Désa iki kondhang awit anané Kastil Chihaya lan Akasaka. Kalorone mbiyèn wujud bèntèng kang beda ing Gunung Kongo, papan kadadéyané Perang Kastil Chihaya lan Perang Akasaka ing abad kaping patbelas, nalikané Zaman Kamakura. Kusunoki Masashige mimpin pertahanan kastil, lan mujudaké wong sing paling wigati lan bisa diandhalaké kangggo nglayani Kaisar Go-Daigo. Saiki wis ana musiyum kang diadegaké kanggo mèngeti prastawa iki lan uga mèngeti lelabuhané Kusunoki.

Ing taun 1893, Akasaka, Kumatarō Kido lan Yagorō Tani matèni 10 wong, lan ninggalaké bayi cacah siji tetep urip. Banjur wong-wong iki kendhat sakwisé suksès merjayani wong akèh.

Ing 1 Maret 2008, Chihayaakasaka njaluk digabungaké karo kutha Kawachinagano. Sakwisé rembugan karo kutha Kanan lan kutha Taishi, usulan iki ditolak .[2] Rencana iki ditolak manèh tanggal 1 Agustus 2009.

Papan sing kondhang[besut | besut sumber]

  • Tetabetan Kastil Chihaya, sawijining kastil kang diyasa déning Kusunoki Masashige
  • Gunung Kongō, gunung paling dhuwur ing Prefektur Osaka
  • Barisan Kongō, sawijining barisan gunung ing sisih wétan Chihayaakasaka

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Official website of Chihayaakasaka" (ing basa Japanese). Japan: Village of Chihayaakasaka. Dijupuk 11 April 2017. 
  2. Asahi Shimbun, Osaka edition, April 30th 2007, p. 1, 大阪唯一の村消える? Ōsaka yuiitsu no mura kieru?


Sumber[besut | besut sumber]

  • Asahi Shimbun, Edisi Osaka, April 30, 2007, p. 1, 大阪唯一の村消える? Ōsaka yuiitsu no mura kieru?

Pranala Jawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Osaka


Cithakan:Osaka-geo-stub