Gunung Yamato Katsuragi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Yamato Katsuragi
大和葛城山
Yamato Katsuragi-san
Mount Yamato Katsuragi from Mount Kongō on the road below Katsuragi Shrine
Gunung Yamato Katsuragi dideleng saka Gunung Kongō ing dalan midunan Kuil Katsuragi (Maret 2010).
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 959.2 m (3,147 ft)
Koordhinat 34°27′22″N 135°40′56″E / 34.456111°N 135.682222°E / 34.456111; 135.682222Koordhinat: 34°27′22″N 135°40′56″E / 34.456111°N 135.682222°E / 34.456111; 135.682222
Naming
Translation Gunung Kastil Kudzu Yamato (Basa Jepang)
Géografi
Lokasi Gunung Yamato Katsuragi ing Jepang
Lokasi Gunung Yamato Katsuragi ing Jepang
Gunung Yamato Katsuragi
Gunung Yamato Katsuragi kaapit dening Chihayaakasaka lan Gose, Jepang
Parent range Barisan Kongō

Gunung Yamato Katsuragi (大和葛城山 Yamato Katsuragi-san?) utawa dicekak Gunung Katsuragi ya iku sawijining gunung ing Barisan Kongō kang kaapit déning Chihayaakasaka, Osaka lan Gose, Nara ing Jepang. Dhuwuré pucuk gunung 959.2 metres (3,147 ft). Gunung kasebut ana ing sadawané jalur sepur Kintetsu.

Ing pangkal gunung iki ana pira-pira kuil Shinto lan kuil Buddha. Gunung iki bisa ditekani kanthi ngliwati Dalan Muter Katsuragi ing sisih wétan gunung.

Dasanama gunung iki ya iku Gunung Kaina, Gunung Kamo, Gunung Tenshin, lan Puncak Shinoga.

Dunung[besut | besut sumber]

Gunung Yamato Katsuragi dunungé ing Taman Nasional Quasi Kongō-Ikoma-Kisen, kanthi titik puncak 959.2 metres (3,147 ft). Gunung Nijō kang adohé udakara 8.6 kilometres (5.3 mi) saka arah lor, lan Gunung Kongō adohé udakara 5.6 kilometres (3.5 mi) saka arah kidul-kulon. Gunung kasebut mujudaké pérangan saka Barisan Kongō.[1]

Barisan Kongō mulané dikenal minangka Barisan Katsuragi (葛城山脈 Katsuragi Sanmyaku?) sadurungé diganti dadi kaya saiki.[2] Gunung Yamato Katsuragi nduwèni dasanama ing dalam sajarah: Gunung Kaina (戒那山 Kaina-san?), Gunung Tenshin (天神山 Tenshin-san?), lan Gunung Kamo (鴨山 Kamoyama?). Dasanama kasebut dianggo ing Provinsi Yamato ing zaman mbiyèn.[3] Gunung iki uga dikenal minangka Puncak Shinoga (篠峰 Shinogamine?) ing Provinsi Kawachi ing zaman mbiyèn.[3]

Lingkungan[besut | besut sumber]

Kutha Katsuragi nduwèni loro taman kutha ing cedhaké pangkal Gunung Yamato Katsuragi. Taman Katsuragi Sanroku (葛城山麓公園 Katsuragi Sanroku Kōen?) pas ing sisih lor-wètan gunung kasebut.[4] Taman Gunung Yashiki adohé 1.2 kilometres (0.75 mi) saka sisih lor-wétan Gunung Katsuragi Sanroku.[5] Loro-loroné mau nduwèni pemandhangan ingkang saé saka Gunung Yamato Katsuragi serta pira-pira gunung liyané ing sekitaran.

Ana pira-pira kuil Shinto dan kuil Buddha ing sekitaré Gunung Yamato Katsuragi.[6] Kuil-kuil kasebut yaiku:

  • Anrakuji (安楽寺?)
  • Hōmanji (法満寺?)
  • Kuil Kamoyamaguchi (鴨山口神社 Kamoyamaguchi Jinja?)
  • Kuil Katsuragi Hitokotonushi (葛城一言主神社 Katsuragi Hitokotonushi Jinja?)
  • Kuil Mizuwake (水分神社 Mizuwake Jinja?)
  • Gunung Kaina Kuhonji (戒那山九品寺 Kaina-san Kuhonji?)
  • Shin'iji (信行寺?)
  • Shōfukuji (勝福寺?)

Galèri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 御所市 [Gose City] (ing basa Japanese). Asuka Historical Museum. Dijupuk 19 April 2015. 
  2. Kadokawa Japan Place Name Dictionary Editorial Board (Maret 1990). 角川日本地名大辞典29 奈良県 [Kadokawa Japan Place Name Dictionary 29 - Nara Prefecture] (ing basa Japanese). Tokyo, Jepang: Kadokawa Shoten. ISBN 4040012909. 
  3. a b 日本歴史地名大系 第30巻 奈良県の地名 [Japan Historical Place Names Survey #30 - Nara Prefecture Place Names] (ing basa Japanese). Tokyo, Jepang: Heibonsha. June 1981. ISBN 4582490301. 
  4. 葛城山麓公園 [Katsuragi Sanroku Park] (ing basa Japanese). City of Katsuragi. Diarsip saka asliné ing 17 April 2015. Dijupuk 17 April 2015. 
  5. 屋敷山公園 [Yashikiyama Park] (ing basa Japanese). City of Katsuragi. Diarsip saka asliné ing 17 April 2015. Dijupuk 17 April 2015. 
  6. ダイヤモンドトレール [Diamond Trail] (PDF) (ing basa Japanese). Osaka Prefectural Government. Diarsip saka asliné ing April 17, 2015. Dijupuk April 17, 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]