Menyang kontèn

Gunung Argojambangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Gunung Argojambangan utawa Gunung Rogojembangan iku salah sawijining gunung kang padununge ana ing Provinsi Jawa Tengah, Indonésia . Gunung iki secara administratif ana ing wates Kabupaten Banjarnegara lan Kabupaten Pekalongan . Gunung Argojambangan punika duweni jeneng Puncak Raja. Gunung iki salah sawijining puncak Pegunungan Serayu Utara ingkang minggah ing sisih kulon Dataran Tinggi Dieng kanthi dhuwuripun 2.117 mdpl (mèter saking permukaan laut). Gunung Argojambangan puniko dudu gunung geni. Nanging ing zaman biyen ana aktivitas vulkanik ing gunung iki .

Wangun[besut | besut sumber]

Puncak[besut | besut sumber]

Gunung Argojambangan duweni puncak ingkang jembar sak jembare lapangan badminton . Ing sisih ndhuwur lemah sing rata ditukuli suket kalihan semak. Ing pucuking gunung Argojambangan ana sumur cilik sing wis garing. [1]

Pendakian[besut | besut sumber]

Gunung Argojambangan nduweni loro dalan kangge pendakian. Dalan ingkang pisan punika liwat Kecamatan Wanayasa ing Kabupaten Banjarnegara.Panggonanipun ana ing Desa Wanaraja Kecamatan Wanayasa . Dene dalan kapindho liwat Kecamatan Petungkriono ing Kabupaten Pekalongan. Ananging jalur pendakian ingkang asring dipunginakaken inggih menika jalur saking Desa Gumelem saha Desa Simego, Kecamatan Petungkriono, Kabupaten Pekalongan . [2]

Turis[besut | besut sumber]

Ing sisih lor sikil gunung iki ana tebing curam sing dihiasi karo sawetara curug . Salah sawijining curug ingkang asring dipunsukani inggih menika Curug Bajing ing Desa Tlogopakis Kecamatan Petungkriono . Kajaba iku, ana Curug Cinde, Curug Watugajah lan Curug Muncar.[butuh sitiran]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sisi Lain Gunung Rogojembangan[pranala mati permanèn]
  2. "Menjelajah Gunung Rogojembangan".

Pranala njaba[besut | besut sumber]