Gumbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gumbo
Gumbo.JPG
A bowl of shrimp, chicken and sausage gumbo, served with rice
Jeneng liyanéGombo
JinisSoup
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaLouisiana
Hawa ajanganHot
Woworan pokokStock, roux, okra, filé powder, meat or shellfish, celery, onions, bell peppers
Buku masakan: Gumbo  Médhia: Gumbo

Gumbo ( Prancis: Gombo ) minangka sop sing populer ing negara AS Louisiana, lan minangka masakan nasional resmi. Gumbo kasusun utamané saka banget-rasa kaldu, daging utawa kerang, panyedhep, lan telung jinis sayuran - celery, mrica lonceng, lan bawang . Gumbo asring dikategorikaké karo jinis jangan sing digunakake, apa okra utawa serbuk filé (godhong sassafras garing lan bubuk).

Etimologi[besut | besut sumber]

Jeneng sajian kasebut asale saka Louisiana Prancis . Sarjana lan koki wis nawakake macem-macem wedharan kanggo etimologi tembung "gumbo". Panganan kasebut bisa uga dijenengi siji saka rong bahan utama, okra utawa filé. Ing basa Niger-Kongo sing diucapake dening pirang-pirang abdi saka Afrika Kulon, okra sayuran dikenal minangka ki ngombo utawa quingombo ; tembung kasebut padha karo Umbundu ochinggômbo lan Tshiluba chinggômbô "okra". Ing basa wong asli Choctaw, filé, utawa godhong sassafras lembut, diarani kombo . [1] [2] [3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Nobles (2009), p. 98.
  2. Usner (2000), p. 46.
  3. Babcock Gove, Philip, ed. (1986), "gumbo", Webster's Third New International Dictionary, 2, Merriam-Webster, p. 1011, ISBN 0-85229-503-0