Gui

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gui
Galbi, a variety of gui
Jeneng Koréa
Hangul구이
Hanjan/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnagui
McCune–Reischauerkui

Ing masakan Korea, gui utawa guee ( pangucap cara Koréa: [kuː.i] ) yaiku salah sawijining jinis olahan arupa sajian panggang . [1] Gui umume duwe daging utawa iwak minangka bahan utama, nanging bisa uga ing sawetara kasus uga duwe sayuran panggang utawa bahan-bahan vegetarian liyane. Tembung kasebut asale saka tembung kriya gupda (굽다), sing secara harfiah tegese "panggangan". [2] [3] Ing restoran tradisional, daging sing masak ing tengah meja liwat Panggangan areng, diubengi dening macem-macem banchan lan cacah beras individu. Daging sing wis dimasak banjur dipotong cilik-cilik lan dibungkus nganggo godhong salad, karo nasi, bawang putih sing diiris tipis, ssamjang (campuran gochujang lan dwenjang ), lan bumbu liyane. Sufiks gui asring disingkirake ing jeneng gui adhedhasar daging kayata galbi, sing asile asmane galbi gui .

Godeungeo gui
Songi gui (송이 구이), matsutake panggang ing masakan Korea

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The general kinds of Korea Food". Korea Tourism Organization. Dibukak ing 2013-04-04.
  2. 구이 (ing basa Korean). Naver Dictionary. Dibukak ing 2013-04-12.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. 굽다 (ing basa Korean). Naver Dictionary. Dibukak ing 2013-04-12.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)