Grup musik Koil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Band Koil
Koil
Saka Bandung, Indonésia Indonésia
Génre Rock Industrial, Alternative Metal
Mangsa akarya 1993
Labèl Nagaswara (2010-sekarang)
Alfa Records (2003-2010)
Apocalypse Records (2001-2003)
Project Q (1996-2001)
Anggota Doni (gitar)
Leon (drums)
Otong (vokal)
Adam (Bass)
Tilas anggota Imo (gitar)

Koil ya iku band kang alirané rock kang asalé saka Bandung, ngadek ing taun 1993, kanti formasi Otong (vokal), Doni (gitar), Adam (Bass), Leon (Drum). Awit pertama diyasa Koil mutusaké gawé lan mainaké lagu-lagu ciptaané dhéwé. Dudutan iki wujud hal kang kurang lazim nalika iku , amarga akèhé band wektu iku luwih kerep nyanyikaké lagu wong utawa grup liya.[1]

Sajarah lan Perjalanan Band[besut | besut sumber]

Koil ngerilis materi rekaman pertama dèwèké, salah sijiné demo mini album kang From Nowhere ing taun 1994. Koil wiwit ngrékam album pertama dèwèké lan dirilis ing wulan September 1996. Sebagian lagu sajeroning album iki dijikuk saka demo mini album sadurungé From Nowhere. Ing taun 1997, kemitraan Koil karo Project Q iku bubar. Mutusaké kanggo lunga kanti cara dèwèké dhéwé, Koil ngerilis single Kesepian Ini Abadi léwat label Apocalypse, rekaman dèwèké dhéwé. Label iki diyasa déning Otong lan kanca saka band, Adam Vladvamp saka Kubik band. Sakwéné éra iki, band kang gawé owah-owahan ing sakduwuré panggung dèwèké nglakokaké konsèp ing fashion. Panganggoan pakaian kulit Costumized, dominasi warna ireng, aksesoris metal, sepatu bot dhuwur lan kang liya idèntik karo indhustri gothic ketok dadi péranganing tampilan anyar band iki. Sawisé ngrilis singel, band iki kerja ing studio kanggo album sabanjuré. Band iki uga terlibat sajeroning proyèk sisih karo pira-pira band kancané kampung kaya ta Puppen Burgerkill lan Jasad. Koil uga mènèhi kontribusi lagu-lagu dewèké kanggo pira-piar album kompilasi kaya ta Indonesia Best Alternative, Ticket to Ride lan Viking - kompilasi Persib. Ing Fèbruari 2001, sawisé kerja keras kang dawa, band ii ngerilis album kapindho kang judhulé Megaloblast. Ing taun 2005, band ii ngerilis loro single judhulé Hiburan Ringan Part I lan Hiburan Ringan Part II. Rong lagu kalebu album soundtrack kanggo filem horo 12:00 AM. Adam Vladvamp, salah siji konconé saka band kang pertama diwiwiti Wahyu labèl karo Otong, resmi dadi anggota band minangka bassis ing taun 2007. Ing taun 2009, gitaris Ibrahim Nasution ninggal band iki. Sawisé lungane Ibrahim, band iki mutusaké ora arep golèk penggantiné. Album The Blacklight dirilis minangka mbaliké déning label gedhé Nagaswara ing Maret 2010. Band iki nambahaké rong lagu anyar lan siji lagu remix album iki.[2]

Anggota[besut | besut sumber]

Formasi saat ini[besut | besut sumber]

  • J. A. Verdijantoro — Vokal, Gitar (1993-sekarang)
  • Donnijantoro — Gitar, backing Vokal (1993-sekarang)
  • Leon Ray Legoh - Drum, Perkusi (1993-sekarang)
  • Adam Vladvamp - Bass, backing Vokal, Programming, Disk Jockey (2007-sekarang)

Mantan anggota[besut | besut sumber]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

Album mini[besut | besut sumber]

  • Demo From Nowhere (1994)
  • Caligula (2001)

Single[besut | besut sumber]

  • Dengekeun Aing, From "Indonesia Best Alternative" compilation (1997)
  • Kesepian Ini Abadi (1999)
  • Dosa, From "Ticket To Ride" compilation (2000)
  • Untuk Kemenangan Kami, From "Viking - Persib" compilation (2002)
  • Hiburan Ringan Part I and Hiburan Ringan Part II, From "12:00 AM" movie soundtrack (2005)
  • Breath With Me, From Compilation: Rolling Stone Rare & Raw (2006)
  • Kenyataan Dalam Dunia Fantasi, The Best Of Republik Cinta Compilation Album feat Ahmad Dani (2008)
  • Suaramu Merdu (2008)
  • Likantropi Diri, "Takut" Movie Soundtrack feat Shanty (2008)
  • Aku Rindu (2010)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1], (Kaunduh 8/11/12).
  2. Nagaswara hot.detik.com (Kaunduh 9/11/12)