Gregory Pincus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gregory Goodwin Pincus
Miyos (1903-04-09)April 9, 1903
Woodbine, New Jersey, USA
Tilar donya Agustus 22, 1967(1967-08-22) (umur 64)
Boston, Massachusetts, USA
Dalem Northborough, Massachusetts, USA
Warga negara American
Bidhang Biology
Lembaga Harvard University
Worcester Foundation for Experimental Biology
Lulusan saking Cornell University
Harvard University
Kaahlian Combined oral contraceptive pill

Dr. Gregory Pincus (lair 9 April 1903, seda 22 Agustus 1967) inggih punika ahli biologi saking Amerika Serikat ingkang wiwit damel pil kontrasepsi.[1] Pil punika nggadhahi fungsi ingkang awrat minangka panyegah mbobot tumraping tiyang estri.[1] Tiyang ingkang mbiyantu kerjanipun Pincus saengga saged damel pil kontrasepsi inggih punika Margaret Sanger, Dr. Min-Chueh Chang, lan Dr. John Rock.[2] Biolog saking Amerika punika nggadhahi peran ingkang awrat awit sampun nemokaken pil kontrasepsi.[2] Awit pil punika nggadhahi manfaat ngendalikaken perkembangan penduduk donya ingkang saya dangu saya kathah.[2]

Lair lan Sekolahipun[besut | besut sumber]

Gregory Goodwin Pincus lair ing Woodbine, New Jersey saking kulawarga ingkang nganut agami Yahudi. Panjenenganipun lulus kuliah ing Universitas Cornell ing taun 1924. Pincus nglajengaken kuliah ing Universitas Harvard,[1] lan pikantuk gelar dhoktor.[2] Taun 1927 ngantos 1930, panjenenganipun dhateng Universitas Cambridge ing Inggris.[1] Pincus sampun nate ndherek panaliten ing pinten-pinten lembaga, kalebet ing Harvard lan Cambridge.[1] Pincus ugi dados mahaguru ing Clark.[1] Taun 1944, panjenenganipun mbiyantu Worcester Foundation kagem panaliten biologi, lan ugi nate dados pimpinan laboratorium.[1] Panjenenganipun sampun nyerat langkung saking 250 kertas kerja ilmiah lan buku The Eggs of Mammals, buku Conquest of Fertility, taun 1965.[2]

Tilar Donya[besut | besut sumber]

Panjenenenganipun tilar donya ing taun 1967 nalika yuswanipun 64 tau ing Boston.[1][2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h "Dr. Pincus, Developer of Birth-Control Pill, Dies". New York Times. August 23, 1967. Dijupuk 2007-07-21. Dr. Gregory Goodwin Pincus, one of the three "fathers" of the birth-control pill, died here tonight at Peter Bent Brigham Hospital of myeloid metaplasia, a rare blood disease. He was 64 years old and lived in Northboro.  line feed character ing |quote= ing posisi 63 (pitulung)
  2. ^ a b c d e f (id)[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en) The composition nowadays and the real discoverer


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gregory_Pincus&oldid=1089107"