Graça Machel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Graça Machel
DBE HonFBA
Madame Graca Machel.jpg
Graça Machel ing 2010
Ibu Nagara Afrika Kidul
Masa jabatan
18 Juli 1998 – 14 Juni 1999
PrésidhènNelson Mandela
Kang sadurungéZindzi Mandela
Zenani Mandela
Kang sawiséZanele Mbeki
Mentri Pendidikan lan Budaya
Linggih
25 Juni 1975 – 1989
PrésidhènSamora Machel
Kang sadurungéJabatan didegake
Ibu Nagara Mozambik
Masa jabatan
11 November 1975 – 19 Oktober 1986
PrésidhènSamora Machel
Kang sadurungéJabatan didegake
Kang sawiséMarcelina Chissano
Rerincèn dhiri
LairGraça Simbine
(1945-10-17) 17 Oktober 1945 (umur 76)
Incadine, Mozambik Portugis
Parté pulitikFRELIMO (1973–saiki)
Kongres Nasional Afrika (1998–saiki)
SisihanSamora Machel (o. 1975; seda 1986)
Nelson Mandela (o. 1998; seda 2013)
Anak2 (kalebu Josina Z. Machel)
AlmamaterUniversitas Lisbon
PanggaotaGuru, pulitikus, aktivis

Dame Graça Machel DBE HonFBA (pangucapan ing basa Portugis: [ˈɡɾasɐ mɐˈʃɛɫ]; née Simbine; pronounced [sĩˈbĩni], lair 17 Oktober 1945; umur 76 taun) yaiku pulitikus lan humanitarian Mozambik. Ia menika janda saka Presidhen Mozambik Samora Machel (1975–1986) lan mantan Presidhen Afrika Kidul Nelson Mandela (1998–2013). Machel menika advokat internasional kanggo hak wadon lan bocah. Ia menika siji-sijine wadon ing sajarah modern sing ngejabat minangka Ibu Nagara loro nagara, Afrika Kidul lan Mozambik.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]