Gréja Blendhuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gréja blenduk (saka sisih tengen).
Gréja Blendhuk tahun 1940 saka sisih kiwa (Kolèksi Troopenmuseum).

Gréja Blendhuk iku salah sijiné gréja sing duwé gaya arsitek bangunan neo-klasik. Gréja iki kalebu tetengeré Kota Lama Semarang. Lokasiné frontal ing dalan Suari sing mbiyén disebut dalan Basa Walanda:Kerk Straat (dalan gréja). Gréja iki arupa Gréja Kristen paling tuwa ing Jawa Tengah sing dibangun déning masyarakat Walanda sing manggon ing Semarang ing taun 1753, kanthi wangun hèksagonal (pesagi wolu). Gréja iki sejatiné duwé jeneng Gréja Immanuel, sing dumunung ing Dl. Letjend. Suprapto 32. Kubahé gedhé, dilapisi prunggu, lan ing sajeroné ana sawijining orgel Barok. Arsitèktur ing jero digawé adhedhasar wujud salib Yunani. Gréja iki dirénovasi taun 1894 déning W. Westmaas lan H.P.A. de Wilde, sing nambahaké loro menara ing sisih ngarep gedhong gréja iki. Jeneng Blendhuk iku julukan saka masarakat saenggon sing tegesé wangun kubah sing mblendhuk. Gréja iki nganti saiki isih dipigunakaké ibadah saben dina Minggu. Ing saubengé gréja iki uga ana sawetara bangunan liya saka jaman kolonial Walanda.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gréja_Blendhuk&oldid=851533"