Menyang kontèn

Gogi-guksu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Gogi-guksu ( 고기국수; lit. "mi daging" ) iku salah siji panganan tradhisional Provinsi Jeju (Jeju-do), Korea Selatan . [1] Iki minangka sup sing disiapake karo daging babi lan mie, lan disuguhake karo garnish . Iku padha karo Pho Vietnam.

Amarga kahanan lemah ing Provinsi Jeju sing ora apik, wong-wong ing Jeju utamane urip saka gandum lan barley, mula budaya mie berkembang. Kajaba iku, Jeju-do duwe tradhisi wong menehi hadiah daging babi nalika acara seneng. Gogi-guksu minangka asil saka rong gagasan budaya ing jeju-do iki.


Gogi-guksu mung didol ing Jeju-do. Mula, Gogi-guksu minangka Janchi-guksu ing Jeju, panganan tradisional.

Deloken sisan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 고기국수 : 네이버캐스트