Godhogan jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mazamorra (ing sisih tengen, ing Chili) kalebu jinis rebusan jagung. Versi ing gambar disiapake nganggo jagung lan kacang

Rebus jagung minangka rebus sing disiapake karo jagung (jagung) minangka bahan utami. Akeh variasi sing ana ing panggunaan bahan lan cara nyiyapake. Rebus jagung minangka sajian ing pirang-pirang masakan ing jagad iki. Mazamorra minangka sajian rebus jagung sing wis historis ing Amerika Selatan sing disiapake nggunakake bahan-bahan sederhana, lan minangka sajian kanggo sawetara masakan liyane.

Jagung minangka bahan utama kanggo rebusan jagung. Ana macem-macem variasi rebusan jagung. Versi sup jagung sing sederhana kalebu jagung rebus karo susu, mentega, glepung lan uyah. Bahan-bahan tambahan sing digunakake ing sup jagung kalebu kentang, kacang buncis, hominy, jagung krim, wortel, celery, tomat, bawang, daun bawang, bawang putih, macem-macem stok, butter, uyah lan mrico liya-liyane. Daging kayata daging pitik, iwak, urang, sosis lan daging babi uga kalebu bahan-bahan. Sawetara jagung disiapake nggunakake roux, sing nggawe konsistensi lan tekstur sing luwih kenthel. Jagung kalengan utawa beku lan panganan kaleng liyane kayata tomat kadhang digunakake kanggo nyiyapake rebusan jagung. Roso saka godhok jagung bisa nambah sawise sedina utawa luwih, amarga rasa tuwa bisa nambah rasa siji lan sijine. Rebus jagung umume duwe konsistensi luwih kenthel dibandhingake karo sup jagung .