Girl Trip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Girl Trip
GirlsTripTeaserPoster.jpg
DisutradaraniMalcolm D. Lee
DiprodhuseriWill Packer
Ditulis déning
  • Kenya Barris
  • Tracy Oliver
Dibintangi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • Juli 21, 2017 (2017-07-21)
NagaraAmérikah Sarékat
BasaBasa Inggris
Rantaman$28 yuta[1]

Girl Trip inggih punika filem drama komedi romantik saking Inggris ingkang dipundamel taun 2017. Film punika dipunsutradarani Malcolm D. Lee, dhedhasar skénario anggitanipun Kenya Barris lan Tracy Oliver, nyariyosaken bab sekawan réncang ingkang ngrawuhi pèngetan dinten ambal warsa Essence Music wonten ing New Orleans lan tuwuhipun paseduluran lami ing antawisipun sekawan tiyang wau, sarta perkawis-perkawis ingkang adamel saèstu mardhika. Para paraga film punia antawisipun Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith, Larenz Tate, lan Mike Colter sasrta kadamel déning Will Packer. Girl Trip badhé dipunbabar kanggé sagung para pamirsa ing tanggal Juli 2017 déning Universal Pictures.[2][3]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan Fèbruari 2014, Universal mratélakaken bilih sutradara Malcolm D. Lee lan juru damel film Will Packer badhé makarya sesarengan wonten proyèk filem kanthi sesirah sawatawis Girls Trip.[4] Wondéné ingkang nganggit skénario inggih punika South Park lan Erica Rivinoja.[5] Wulan Mèi 2016, Universal netepaken tanggal pambabaran 11 Agustus 2017.[6] Dipunlaporaken bilih Regina Hall badhé kadhapuk minangka salah satunggalipun paraga, wondéné Kenya Barris lan Tracy Oliver nyerataken malih skénarionipun.[7] Queen Latifah lan Jada Pinkett Smith mratélakaken sumadya kadhapuk ing wulan Juni 2016.[8] Wulan punika ugi, Larenz Tate mratélakaken sumadya nyawiji wonten film punika.[9] Tanggal pambabaran pungkasanipun dipunundur ing 21 Juli 2017[10] awis saking film punika saweg diwiwiti pandamelanipun wulan Juni 2016 ing New Orleans lan Louisiana,[3] kalebet wonten pahargyan Essence Music Festival 2016.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Girl Trip Budget Info". Louisiana Economic Development. May 2, 2016. Dijupuk August 25, 2016. 
  2. a b c Callahan, Yesha. "Larenz Tate to Star in Will Packer's Girl Trip". Theroot.com. Dijupuk 2016-07-06. 
  3. a b http://theybf.com/2016/07/02/jada-pinkett-smith-queen-latifah-get-into-character-to-shoot-‘girl-trip’-in-new-orleans
  4. Dominique Hobdy (2014-02-25). "Malcom D. Lee and Will Packer Team Up for New Movie 'Girls Trip'". Essence.com. Dijupuk 2015-06-08. 
  5. Jeff Sneider (2014-03-19). "'South Park' Writer to Take 'Girl's Trip' With Malcolm D. Lee, Universal". Thewrap.com. Dijupuk 2015-06-08. 
  6. Dave McNary (2015-06-22). "Will Packer Sets Female Comedy at Universal". Variety. Dijupuk 2016-05-19. 
  7. Busch, Anita (2016-05-13). "Regina Hall To Star In Will Packer’s Untitled ‘Girl Trip’ Film At Uni". Deadline. Dijupuk 2016-05-19. 
  8. Mike Scott, NOLA.com (2016-06-06). "Queen Latifah, Jada Pinkett Smith in talks for NOLA-shot 'Girl Trip,' THR reports". NOLA.com. Dijupuk 2016-07-06. 
  9. Dave McNary (2016-06-24). "Mike Colter, Larenz Tate in Queen Latifah’s ‘Girl Trip’". Variety. Dijupuk 2016-07-06. 
  10. a b http://shadowandact.com/2016/06/26/tiffany-hadish-will-go-on-a-girl-trip-with-queen-latifah-jada-pinkett-smith-and-regina-hall/
  11. Cithakan:Cite interview

Pranala njawi[besut | besut sumber]