Menyang kontèn

Ginataang kalabasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ginataang kalabasa
Ginataang kalabasa with shrimp, yardlong beans, and eggplant
Jeneng liyanéKalabasa sa gata,
Nilatik na kalabasa,
Squash in coconut milk,
Kabasi ha gata
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganHot
Woworan pokokcalabaza, coconut milk
Buku masakan: Ginataang kalabasa  Médhia: Ginataang kalabasa

Ginataang kalabasa, uga dikenal minangka kalabasa sa gata, minangka sayuran sayuran Filipina digawe saka calabaza ing santen lan rempah-rempah. Iku umum kalebu urang lan yardlong kacang buncis lan salah siji bagoong (fermented iwak utawa urang) utawa patis (kécap iwak). Uga bisa dimasak nganggo iwak, kepiting, utawa daging lan macem-macem bahan liyane. Iki minangka panganan umami -laden krim sing lumrahe rada legi amarga calabaza. Yaiku jinising ginatan . [1]

Resep dhasar kanggo ginataang kalabasa kalebu calabaza cubed ( kalabasa, umume dikenal nganggo basa Inggris Filipina minangka "squash"), santen ( gata ), krim klapa ( kakang gata ), jahe, bawang, bawang putih, uga bagoong (iwak fermentasi utawa udang ) utawa patis (saus iwak), lan uyah lan mrico secukupe. Kanggo penak, sawetara versi modern ngganti pasta udang utawa saus iwak nganggo monosodium glutamat utawa bumbu granulated komersial. Bawang putih lan bawang pisanan diiseni lenga ing wajan, banjur santen karo sisa bahan ditambahake. Wis dimasak ing geni panas nganti waluh dadi empuk banget. Krim kasebut ditambahake pungkasan lan dimasak kanthi panas sithik kanthi aduk nganti duduh kaldu dadi kenthel. [2] [3] [4] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Baes, Patricia. "The Flavors of Ginataang Kalabasa Makes Our Filipino-Style Hummus Shine". Pepper.ph. Diarsip saka sing asli ing 30 March 2019. Dibukak ing 19 April 2019.
  2. Dagoon, Jesse D.; Dagoon, Aida L.; Dagoon, Jasmin Flora L. (1999). Culinary Arts I. Rex Bookstore, Inc. ISBN 9789712326035.
  3. Comsti, Angelo (2015). Fuss-free Filipino Food: Quick & Easy Dishes for Everyday Cooking. Marshall Cavendish International Asia Pte Ltd. kc. 14. ISBN 9789814721851.
  4. "Ginataang Kalabasa (Squash with Coconut Milk)". Panlasang Pinoy Meaty Recipes. Dibukak ing 19 April 2019.
  5. "Pork Ginataan with Squash and String Beans". Panlasang Pinoy. Dibukak ing 19 April 2019.