Ginataan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ginataan
Ginataang kalabasa at hipon (shrimp, calabaza, green beans, and eggplant in coconut milk) - Philippines.jpgGinataang mais (Sweet corn rice porridge, Philippines).jpg
Top: Ginataang kalabasa (calabaza and string beans in coconut milk) with shrimp;
Bottom: Ginataang mais, a dessert rice gruel (lugaw) with sweet corn and coconut milk
AjanganMain course, dessert
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokCoconut milk (gatâ)
Buku masakan: Ginataan  Médhia: Ginataan

Ginataan, kanthi alternatif dieja guinataan, minangka istilah Filipina sing nuduhake panganan sing dimasak nganggo gatâ ( santen ).[1] Narjamahake kanthi barès, ginataan tegese "rampung karo santen". Amarga umume tembung kasebut, bisa uga nuduhake pirang-pirang panganan sing beda-beda, sing diarani ginatan, nanging beda-beda.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Spanish Influence on Filipino Food". Archived from the original on 2007-02-14. Retrieved 2009-03-20.