Menyang kontèn

Georgios II saking Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ingkang Sinuwun Georgios II
ꦆꦁꦏꦁꦱꦶꦤꦸꦮꦸꦤ꧀ꦓꦺꦲꦺꦴꦂꦒꦶꦪꦺꦴꦱ꧀꧇꧒꧇
Nata Hellenia
Nata Grikenlan
Panjenengan27 September 1922 – 25 Maret 1924, lajeng 3 November 1935 – 1 April 1947
LeluhurIS Konstantinos I
Républik
PanerusRépublik
IS Pavlos
AstanaPasaréyan Tatoi, Kadhaton Tatoi, Grikenlan
GariniRatu Elisabeth saking Romania
WangsaWangsa Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg
BapaIS Konstantinos I saking Yunani
IbuRatu Sophia saking Prussia
AgamaOrtodoks Yunani
Tapak tangan

Georgios II, Nata Hellenia (Basa Yunani: Γεώργιος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων; 19 Juli 18901 April 1947) punika nata Grikenlan ingkang mréntah nalika periode 1922-1924 sarta 1935-1947. Panjenenganipun jumeneng nata nggantosaken ramanipun tanggal 27 September 1922 lan mundur amargi panyuwunan Dewan Nasional nalika pungkasan taun 1923 lan ngasingaken dhiri dhateng Rumeni. Panjenenganipun kanthi resmi dipunlengseraken nalika proklamasi Républik Hellenik Kaping Kalih tanggal 25 Maret 1924. Nalika tanggal 3 November 1935 panjenenganipun jumeneng nata malih sasampunipun pambrontakan militèr ndhawahaken rézim républik.

Pranala njawi[besut | besut sumber]