Georgios II saking Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
George II
Nata Hellenia
Georgeiiofgreece.jpg
Panjenengan 27 September 1922 – 25 Maret 1924, lajeng 3 November 1935 – 1 April 1947
Leluhur Constantine I
Républik
Panerus Républik
Paul
Astana Royal Cemetery, Tatoi Palace, Yunani
Garini Elisabeth saking Romania
Wangsa House of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg
Bapa Constantine I saking Yunani
Ibu Sophia saking Prussia
Agama Greek Orthodox
Tapak tangan

Georgios II, Nata Hellenia (Basa Yunani: Γεώργιος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων; 19 Juli 18901 April 1947) punika nata Yunani ingkang mréntah nalika periode 1922-1924 sarta 1935-1947. Panjenenganipun minggah tahta nggantosaken bapanipun tanggal 27 September 1922 lan mundur amargi panyuwunan Dewan Nasional nalika akir taun 1923 lan ngasingaken dhiri dhumateng Rumania. Panjenenganipun sacara resmi dipuncopot saking tahta nalika Républik Hellenik Kaping Kalih dipunproklamasikakenn tanggal 25 Maret 1924. Nalika tanggal 3 November 1935 panjenenganipun minggah tahta malih sasampunipun kudeta militèr ndhawahaken rézim républik.

Pranala njawi[besut | besut sumber]