Geoffrey Kondogbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Geoffrey Kondogbia
Geoffrey Kondogbia - Euro U19 2012 (cropped).jpg
Kondogbia ing Timnas Prancis U19
Katerangan priangga
Tanggal lair (1993-02-15) 15 Fèbruari 1993 (umur 26)
Papan lair Nemours, Prancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
(on loan from Internazionale)
Angka 16
Karir nom
1999–2003 Nandy
2003–2004 Sénart-Moissy
2004–2010 Lens
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2011 Lens B 18 (1)
2010–2012 Lens 35 (1)
2012–2013 Sevilla 33 (1)
2013–2015 Monaco 49 (2)
2015– Internazionale 50 (2)
2017–Valencia (loan) 10 (3)
Tim nasional
2008–2009 Prancis U16 5 (1)
2009 Prancis U17 6 (0)
2010–2011 Prancis U18 12 (5)
2011–2012 Prancis U19 12 (1)
2012–2013 Prancis U20 13 (2)
2013–2014 Prancis U21 9 (1)
2013– France 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 01:57, 20 November 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:00, 8 September 2015 (UTC)

Geoffrey Kondogbia (lair 15 Fèbruari 1993) ya iku pemain bal-balan profésional Prancis sing main kanggo klub Spanyol Valencia CF kanthi status silihan saka Internazionale, lan tim nasional Prancis, minangka gelandang pertahanan. Dhèwèké bisa uga main minangka bèk tengah utawa kiwa.[2]

Dhèwèké miwiti karir ing Lens,[3] banjur gabung karo klub Sevilla nalika umur 19 taun. Ing 2013, dhèwèké dituku déning Monaco kanthi rega € 20 yuta, lan banjur dituku Internazionale kanggo € 31 yuta rong taun sabanjuré.

Kondogbia nampilaké 57 tetandhingan kanggo Perancis ing tingkat nom-noman, sadurungé nggawé debut kanggo tim senior ing taun 2013.

Lens[besut | besut sumber]

Kondogbia lair ing Nemours, Seine-et-Marne keturunan Afrika Tengah, gabung karo sistem pandhidhikan nom-noman RC Lens nalika umur 11 taun. Tanggal 11 April 2010, dhèwèké mlebu kontrak profésional pisanane, nyepakaké kontrak patang taun.[4] Dhèwèké miwiti debut ing Ligue 1 tanggal 21 Novèmber, minangka pemain pengganti pungkasan Olimpiade Lyonnais.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Geoffrey Kondogbia". ESPN FC. Dijupuk 12 March 2014. 
  2. "Qui sont Varane, Kondogbia, Hazard et Deligny" [Who are Varane, Kondogbia, Hazard and Deligny] (ing basa French). Lensois. 9 March 2010. Diarsip saka sing asli ing 29 January 2018. Dijupuk 29 January 2018. 
  3. "Kondogbia: "Mon objectif, c’est Bollaert"" [Kondogbia: "Bollaert is my goal"] (ing basa French). Lensois. 12 March 2010. Diarsip saka sing asli ing 29 January 2018. Dijupuk 29 January 2018. 
  4. "Geoffrey Kondogbia quatre ans à Lens" [Geoffrey Kondogbia four years with Lens] (ing basa French). Lensois. 11 April 2010. Dijupuk 29 January 2018. [pranala mati permanèn]
  5. "Un Lyon, deux visages" [One Lyon, two faces] (ing basa French). Eurosport. 21 November 2010. Dijupuk 29 January 2018.