Gendéra Guinea-Bissau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Rasio gendéra: 1:2

Gendéra Guinea Bissau disarujuki ing taun 1973 ing mangsa kamardhikan Portugal dimenangake.Gendéra ini duwé corak warna tradhisional pan-Afrika emas, ijo, abang, uga Bintang Ireng Afrika. Rancangan gendéra banjur kadayan saka Gendéra Ghana. Wernané ngandut arti kang padha ya iku: abang kanggo getih martir, na ijo kanggo ngelambangake alas (wana), lan emas kanggo kesugihan kang dinduwèni khususon banyu.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]