Gendéra Ghana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Ghana
Flag of Ghana.svg
Informasi Umum
Jeneng negara [[Ghana]]
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit 1957 (readopted 1966)
Desain Triwerna horinsontal warna abang, emas lan ijo kanthi wangun bintang warna ireng kang ana ing tengah
Dirancang Theodosia Okoh
Dianggo 111010
Penggango National

Gendéra Ghana dikenalake kapisaning tanggal 1957. nggantkake wujud endéra kang ana gsris letak ing tengah wiwit taun 1964 kanthi 1966[1]. Gendéra kang digawé déning panjenengané Theodosia Okoh nganti saka Gendéra Britania Raya sawisé mangsa kamardhikan ing taun 1957. Werna-warna kang digunakaké ya iku warna obahan Pan-Afrika lan wujud bangun kaya ta Gendéra Hongaria[2]. Werna abang nyimbolake kamardhikan, emas nyimbolake tambang utama, lan warna ijo ngelambangake alas (wana).

Sajarah[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Union of African States at Flags of the World
  2. ^ Crampton, William George (1993). "Marcus Garvey and the Rasta colours". Report of the 13th International Congress of Vexillology, Melbourne, 1989. Flag Society of Australia. kk. 169–180. ISBN 0-646-14343-3.