Gendéra Bangladesh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rasio Gendéra: 3:5

Gendéra Bangladesh dikenalake ing umum wiwit tanggal 17 Januari 1972. Wujud gendéra kang arupa gendéra kang digunakake ing wektu Perang Pembebasan Bangladesh lan isih naganggo peta negara Bangladesh ing ndhuwur srengéngé kanthi werna abang. Peta kasebut banjur diilangake saka gendéra lan kanggo ngampangake wujud gendéra kang utamané ing bagean pamahaman. gendéra Bangladesh memper wanguné gendéra Jepang kanthi bedha werna kang ana latar mburi. Cakra abang ngelambangake srengéngé kang methu ing ndhuwuré lemah Bengal kang ijo. Cakra kasebut diofsetake satitik ing arah ndhuwur (hoist) supaya supaya kethonan ing tengah lan wayah gendéra dipasang kethon gamblang . Werna abang ngelambangake getih wong-wong kang gugur ing peperangan kamardhikaan Bangladesh. Latar mbhuri [werna ijo ngelambangake lemah Bangladesh kang subur.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]