Gendéra Australia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados


Rasio: 2:3

Bendera Australia sapilih saka akeh gendéra lan dianggo kompetisi donya, banjur 'Federation' (ing mangsa jajah-jajah Australia dadi nagara) mangsa iku wiwit taun 1901. Otoritas Australia lan Inggris nyenengi gendéra Australia karana misuwur, uga gendéra Australia ana kang diowahi satitik. Desain kang ana ing jaman saiki dimisuwurake wiwit taun 1934, lan Gendéra iki didadekake Gendéra Nasional Australia wiwit taun 1954.

Sakliyané Gendéra iki, ana gendéra-gendéra liya, kayata gendéra Aborigin, Gendéra Torres Strait Islander (wong asli Pulo Selat Torres) lan Gendéra militer.

Naval Ensign of Australia.svg Ensign of the Royal Australian Air Force.svg
Gendéra Angkatan Segara Raja Australia Gendéra Angkatan Udara Raja Australia

Gambar-gambar[sunting | besut sumber]

Gendéra Australia mbujur sangkar kanthi werna biru segara. Ing pojok kang paling ndhuwur uga kang ana ing kiwa ana gendéra Inggris. ing pojok kang paling ngisor uga ing kiwa ana bintang 'Commonwealth', uga ana bintang kang wakili 'Federation'. Ing sebelah tengen uga ana bintang-bintang jenengé 'Southern Cross' kang bisa kato ana ing ngisor ekuator.

Kaperang[sunting | besut sumber]

Gendéra Australia katingalan ing njaba akeh kang dipasang ana pamaréntah Australia. Gendéra iki uga migunakake simbol Australia, kang utama kanggo babagan ulah raga internasional kayata Bal-balan.

Deleng uga[sunting | besut sumber]