Gendéra Australia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rasio: 2:3

Bendera Australia sapilih saka akèh gendéra lan dianggo kompetisi donya, banjur 'Federation' (ing mangsa jajah-jajah Australia dadi nagara) mangsa iku wiwit taun 1901. Otoritas Australia lan Inggris nyenengi gendéra Australia amarga misuwur, uga gendéra Australia ana kang diowahi satitik. Desain kang ana ing jaman saiki dimisuwurake wiwit taun 1934, lan Gendéra iki didadèkaké Gendéra Nasional Australia wiwit taun 1954.

Saliyané Gendéra iki, ana gendéra-gendéra liya, kaya ta gendéra Aborigin, Gendéra Torres Strait Islander (wong asli Pulo Selat Torres) lan Gendéra militèr.

Naval Ensign of Australia.svg Air Force Ensign of Australia.svg
Gendéra Angkatan Segara Raja Australia Gendéra Angkatan Udara Raja Australia

Gambar-gambar[besut | besut sumber]

Gendéra Australia mbujur sangkar kanthi warna biru segara. Ing pojok kang paling ndhuwur uga kang ana ing kiwa ana gendéra Inggris. ing pojok kang paling ngisor uga ing kiwa ana bintang 'Commonwealth', uga ana bintang kang wakili 'Federation'. Ing pérangan tengen uga ana bintang-bintang jenengé 'Southern Cross' kang bisa kato ana ing ngisor ekuator.

Kaperang[besut | besut sumber]

Gendéra Australia katingalan ing njaba akèh kang dipasang ana pamaréntah Australia. Gendéra iki uga migunakaké simbol Australia, kang utama kanggo babagan ulah raga internasional kaya ta Bal-balan.

Uga delengen[besut | besut sumber]