Aborigin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
waraga asli aborigin saka pulo Bathurst

Aborigin iku suku asli saka Australia[1] Ing taun 1965, populasi wong Aborigin asli ora punjul 40.000 wong.[2] Suku Aborigin diusir déning wong Inggris saka lahan kang produktif mara papan kang suhuné 50 derajat celcius.[2] Boomerang iku asliné dinggo kanggo dolanan, terus dinggo dadi piranti kanggo buru lan perang.[2] Ing taun 1806

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Bowern, Claire and Harold Koch (eds.). 2004. Australian Languages: Classification and the comparative method. John Benjamins, Sydney.
  2. ^ Dixon, R.M.W. 1997. The Rise and Fall of Languages. CUP.
  3. ^ Mulvaney, John and Johan Kamminga. 1999. Prehistory of Australia. Smithsonian Institution Press, Washington.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.4)
  2. ^ a b c (Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.45)