Gejang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gejang
Gejang
Jeneng Koréa
Hangul게장, 게젓
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnagejang, gejeot
McCune–Reischauergechang, gechot

Gejang (게장) utawa gejeot (게젓) minangka macem-macem panganan laut sing diasinake kanthi jeotgal, asin ing masakan Korea, sing digawe kanthi marat kepiting mentah sing seger yaiku ing ganjang ( kecap ) utawa saos adhedhasar bubuk mrico cabai . Tembung kasebut kalebu rong tembung; ge, tegese "kepiting", lan jang sing artine "bumbu" ing basa Korea. [1] Sanajan gejang wiwitane mung diarani kepiting sing diasinake ing kecap, nanging saiki wiwit diarani "ganjang gejang" kanggo mbedakake karo yangnyeom-gejang (양념 게장). Sing terakhir yaiku sajian sing umume anyar sing muncul wiwit industri restoran wiwit berkembang ing Korea Selatan . [2] "Yangnyeom" secara harfiah tegese "bumbu" utawa "bumbu" ing basa Korea nanging nuduhake saos pedhes sing digawe bubuk cabe.

Pulo Gyeongsang, Jeolla, lan Jeju misuwur amarga gejang khas dhewe-dhewe. [3] Iki minangka spesialisasi khusus Yeosu ing Provinsi Jeolla Selatan, lan sajian masakan tradisional Jeolla . [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 게장 (ing basa Korean). Doosan Encyclopedia. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-22.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. 전필호 (2006-02-23). (서울) 맛집 스파이 잠입! - 간장게장 편 (ing basa Korean). JoongAng Ilbo. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-13.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. 게장 (ing basa Korean). Empas / EncyKorea.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. Moon, Gwang-lip (14 July 2012). "Traditional cuisines to savor at the World Fair". Joongang Daily. Diarsip saka sing asli ing 16 June 2013. Dibukak ing 22 May 2013.