Geger babi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diobati daging babi bali sing durung dimasak, diiris
Bacon "gaya Kanada" Amerika

Geger daging babi minangka salah sawijining jinis olahan saka daging babi sing kalebu ing daging babi loin saka mburi babi. Sampeyan uga kalebu bagean saka weteng daging babi ing potongan sing padha. Iki luwih ramping tinimbang daging babi sisih sing digawe saka weteng daging babi. Bacon bali asale saka potongan sing padha digunakake kanggo potong daging babi . [1] Iki minangka potongan daging babi sing paling umum digunakake ing masakan Inggris lan Irlandia, ing endi ditemokake macem-macem jinis daging asap lan asap . [2]

Tembung "daging babi Kanada" sejatine ora digunakake ing Kanada, ing endi produk kasebut umume dikenal kanthi jeneng "daging babi bali", nanging "daging babi" mung nuduhake daging babi weteng sing padha kaya Amerika Serikat. [3] Daging babi Peameal minangka macem-macem daging babi ing pérangan kidul ing Ontario, ing endi duh udan udan sadurunge digulung ing tepung jagung (asale kacang polong kuning); iku ora dirokok. [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cuts and Nutrition" National Pork Board website
  2. Guise Bule (4 January 2014). "Research : British Back Bacon". Englishbreakfastsociety.com. Dibukak ing 7 September 2015.
  3. "Canadian Bacon - Kitchen Dictionary". Food.com. Dibukak ing 7 September 2015.
  4. "Canadian bacon". cooksinfo.com. Dibukak ing 30 September 2017.