Gasherbrum III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gasherbrum III
Gasherbrum III.jpg
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,952 m (26,089 ft)
Prominèn355 m (1,165 ft)
Géografi
Parent rangeKarakoram
Panjatan
Panjatan pisanan1975 by a Polish team
Rute gampang dhéwésnow/ice climb

Gasherbrum III basa Urdu: گاشر برم-3, Cina disederhanakan: 加舒尔布鲁木III峰; tradhisional Cina: 加舒尔布鲁木III峰, pinyin: Jiāshūěrbùlǔmù III fen. Gunung punika minangka pepanggihan antawisipun pucuking Gasherbrum massif saking Baltoro Muztagh, subrange saking karakoram wonten ing watesan antawisipun tlatah sisih lèr Pakistan kaliyan Xianjiang, Cina wonten ing tlatah Baltistan. Gasherbrum III papanipun manggèn wonten ing antawisipun Gasherbrum II kaliyan Gasherbrum IV.[2] Gasherbrum III saged dipunanggep dados subpeak saking Gasherbrum II. Amargi boten saged nglangkungi saking 500 mèter topografi cutoff gunung independen. Gasherbrum III minangka salah satunggaling pucuk ingkang paling tinggi dipunminggahi kaliyan kaping pisan nalika taun 1975, dipunminggahi déning Wanda Rutkiewicz, Alison Chadwick-Onyszkiewicz, Janusz Onyszkiewicz kaliyan Krzysztof Zdzitowiecki, anggota èkspèdhisi Polen.[3] Gasherbrum IV, trekadang ugi dipunsebat minangka puncak ingkang paling éndah wonten ing karakoram. Gunung punika inggilipun 26089 ft / 7952 m.[4]

Pendakian[besut | besut sumber]

  • 1958, pendakian ingkang paling utami déning Bonnati kaliyan Mauri.[5]
  • 1986, tanggal 22 Juni déning Ridge NW ingkang liwat Sisih leripun Gasherbrum IV.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. This region is also claimed by India. This massif is under the control of Pakistan; it lies just north of the Line of Control.
  2. [1](dipunundhuh tanggal 12 November 2012)
  3. [2](dipunundhuh tanggal 12 November 2012)
  4. [3](dipunundhuh tanggal 12 November 2012)
  5. [4](dipunundhuh tanggal 12 November 2012)
  6. [5](dipunundhuh tanggal 12 November 2012)