Gasherbrum II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gasherbrum II
K4
Gasherbrum2.jpg
Gasherbrum II from basecamp
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 8,035 m (26,362 ft) [1]
Ranked 13th (5th in Pakistan)
Prominèn 1,523 m (4,997 ft) [1]
Isolasi 5.26 kilometres (3.27 mi)
Pratélan Eight-thousander
Ultra
Géografi
Gasherbrum II is located in Tibetan Plateau
Gasherbrum II
Gasherbrum II
Location on  Pakistan/Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina border
Parent range Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan July 7, 1956 by Moravec, Larch and Willenpart,  Austria
Rute gampang dhéwé Snow/ice climb

Gasherbrum II( Urdu : گاشر برم -2,Cina disederhanakan : 加舒尔布鲁木II峰; tradisional Cina : 加舒尔布鲁木II峰, pinyin : Jiāshūěrbùlǔmù II FENG), ugi dipuntepang minangka K4, inggih punika gunung ingkang inggil urutanipun nomer 13 wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing antawisipun Provinsi Gilgit-Baltistan, Pakistan kaliyan Xianjiang, China. Gasherbrum II inggih punika puncak paling inggil urutan tiga Gasherbrummasif, manggèn wonten ing Karakoramkisaran saking Himalaya.[2] Rute pendakian standar inggih punika lewat punggungan sisih kilèn ingkang relatif bébas saking bebayan obyektif, kados to es dawah kaliyan longsoran es. Ekspedisi pendakian khas kadadosan pitu ngantos dumugi wolung minggu, biaya pendakianipun US $ 7.500 kanggé gangsal pendaki.[2]

Pendakian[besut | besut sumber]

Gasherbrum II kaping pisanan dipunminggahi wonten ing tanggal 1956 déning Fritz Moravec, Josef Larch, kaliyan Hans Willenpart saking Ekspedisi Austria.[2]

Sajarah Taun Pendakian[besut | besut sumber]

  • Taun 1956 minangka pendakian ingkang kaping pisan.[2]
  • Taun 1975 pendakian kaliyan kelompok saking Perancis. Ekspedisi pendakian sanèsipun wonten ing taun 1975, inggih punika kelompok èstri saking Polen dipunpandegani déning Wanda Rutkiewicz.[2]
  • Taun 1979 saking Chili kaliyan Jerman.[2]
  • Taun 1982 Reinhold Messner dumugi puncak kanthi kalih tiyang saking Pakistan, inggih punika Nazir Sabir kaliyan Sher Khan.[2]
  • Taun 1983 Jerzy Kukuczka kaliyan Wojciech Kurtyka nyobi rute énggal.[2]
  • Taun 1984 Messner kaliyan Hans Kammerlander traverse Gasherbrum I kaliyan Gasherbrum II tanpa kondur wonten base camp.[2]
  • Taun 1984 Kelompok CAF Besancon Perancis ingkang dipunpandegani déning Daniel Croisot, KTT déning Wim Pasquier kaliyan Patrice Bournat, ski saking puncak, gabung kaliyan Dock Dominique.[2]
  • Taun 2005 déning Jørgen Aamot (Norwegia) kaliyan Frederik Ericsson (Swedia).[2]
  • Taun 2007 tiga tiyang saking Italia Karl Unterkicher, Daniel Bernasconi kaliyan Michele Compagnoni, dumugi puncak mbikak cara énggal wonten ing wajah sisih ler nganggé gagrag alpine.[2]
  • Taun 2011 pendakian musim adem ingkang kaping pisan déning Simone Moro , Denis Urubko kaliyan Cory Richards nganggé gaya alpine.[2]

Jadwal Ekspedisi[besut | besut sumber]

Umumipun èkspèdhisi ingkang dhateng Gunung punika merang dinten pendakian cacah 55 dinten, saking Islamabad Kutha krajan Pakistan. 55 dinten punika[3] :

  • Dinten 01: dhateng Islamabad and made necessary arrangements
  • Dinten 02: Kendel rumiyin, kaliyan nyamaptakaken ingkang badhé dipunasta
  • Dinten 03: Tumuju Chilas, kirang langkung 12 jam
  • Dinten 04: Tumuju Skardu, kirang langkung 8-10 jam
  • Dinten 05: Wonten Skardu nyamaptakaken barang-barang ingkang badhé dipunasta
  • Dinten 06: Tumuju Tongal kirang langkung 8-10 jam
  • Dinten 07: Tumuju Jhola,
  • Dinten 08: Tumuju Bardumal – Paiju, kirang langkung 7-8 jam
  • Dinten 09: Kendel wonten Paiju
  • Dinten 10: Tumiju Urdukus, kirang langkung 7-8 jam
  • Dinten 11: Tumuju Goro, kirang langkung 6-7 jam
  • Dinten 12: Tumuju Concordia, kirang langkung 4-5 jam
  • Dinten 13: Tumuju Hiddeen Peak minangks Base Camp (5,600m), kirsng lsngkung 8-9 jam.
  • Dinten 14-40: minggah dhateng Hidden Peak
  • Dinten 41-46: Bbalik dhateng skardu
  • Dinten 47: Tumuju Islamabad utawi dhateng Chilas rumiyin
  • Dinten 48: Pengecekan barang wonten ing Islamabad
  • Dinten 49: Kendel wonten Islamabad
  • Dinten 50: Pungkasan

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c http://peaklist.org/WWlists/ultras/karakoram.html
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m [1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
  3. ^ [2](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)