Gasherbrum IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gasherbrum IV
Gasherbrum IV.JPG
Gasherbrum IV from Baltoro Glacier
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,925 m (26,001 ft) [1]
Ranked 17th
Prominèn718 m (2,356 ft) [2]
Géografi
Gasherbrum IV kapernah ing Tibetan Plateau
Gasherbrum IV
Gasherbrum IV
Parent rangeBaltoro Muztagh, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisananAugust 6, 1958 by Walter Bonatti and Carlo Mauri
Rute gampang dhéwésnow/ice climb

Gasherbrum IV trekadang ugi dipunsebat minangka puncak ingkang paling éndah wonten ing karakoram.[3]

Pendakian[besut | besut sumber]

  • 1958, pendakian ingkang paling utami déning Bonnati kaliyan Mauri kanthi cara.
  • 1986, tanggal 22 Juni déning Ridge NW ingkang liwat Sisih leripun Gasherbrum IV.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Cite summitpost
  2. a b Cithakan:Cite peakbagger
  3. [1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)