Gasherbrum IV

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gasherbrum IV
Gasherbrum IV.JPG
Gasherbrum IV from Baltoro Glacier
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,925 m (26,001 ft) [1]
Ranked 17th
Prominèn 718 m (2,356 ft) [2]
Géografi
Gasherbrum IV is located in Tibetan Plateau
Gasherbrum IV
Gasherbrum IV
Parent range Baltoro Muztagh, Karakoram
Panjatan
Panjatan pisanan August 6, 1958 by Walter Bonatti and Carlo Mauri
Rute gampang dhéwé snow/ice climb

Gasherbrum IV trekadang ugi dipunsebat minangka puncak ingkang paling éndah wonten ing karakoram.[3]

Pendakian[besut | besut sumber]

  • 1958, pendakian ingkang paling utami déning Bonnati kaliyan Mauri kanthi cara.
  • 1986, tanggal 22 Juni déning Ridge NW ingkang liwat Sisih leripun Gasherbrum IV.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cithakan:Cite summitpost
  2. ^ a b Cithakan:Cite peakbagger
  3. ^ [1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)