Gapura:Afrika/Tokoh pilihan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kofi Annan.jpg

Kofi Atta Annan (lair 8 April 1938) iku diplomat asal Ghana kang naté mengku kalungguhan Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-bangsa periode 1 Januari 1997 nganti 31 Dhésèmber 2006[1] ping pidho mangsa kalungguhan limang taunan. Tanggal 1 Januari 2007, diganti déning Ban Ki-moon. Annan naté nampa Piala Nobel Bedhamèn taun 2001. Wiwit Juni 2007, Annan mimpin Aliansi kanggo Revolusi Ijo ing Afrika, sawijining organisasi kang tujuané ningkatské kasil produksi tetanèn lan perkebunan ing Afrika sisan gawé nglawan keluwèn, kakurangan banyu, lan erosi lemah. Organisasi iku diyasa taun 2006 déning Yayasan Bill lan Melinda Gates sarta Yayasan Rockefeller kanthi dana bantuan US$ 150 yuta. (Tutugé...)