Gangneung Danoje

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gangneung Danoje

Gangneung Danoje utawa Festival Dano Gangneung (강릉 단오제) ya iku sawijining festival Dano kang dianakake déning masarakat Gangneung ing Koréa Kidul.[1] Festival iki dianakake setaun sapisan lan didaptarake minangka Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia déning UNESCO tanggal 25 November taun 2005.[1][2]

Festival iki dianakake ing dina kaping 5 saben wulan kaping 5 pananggalan Koréa (lunar) lan ana ing kabèh kutha Gangneung lan kuil désa Daegwallyeong.[1] Ing festival iki ana pirang-pirang jinis permainan tradhisional lan drama topeng dimainake bebarengan karo ritual shamanisme.[1]

Dano ya iku festival kang asalé saka Cina (Duan Wu) nanging festival Dano kang dianakake déning masarakat Koréa béda amarga nglebokaké unsur-unsur budaya asli Koréa.[1] Tanggal 5 wulan 5 ing tanggalan tradhisional dianggep wonng Koréa minangka dina kang paling wigati amarga wong Koréa percaya yèn benda-benda akasa nglumpuk ing dina iku saéngga kabèh ènergi nglumpuk dadi siji.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Gangneung Danoje Festival, visitkorea. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.
  2. Gangneung Danoje Festival to Open until June 11th, visitkorea. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.

Cithakan:Karya Agung Warisan Budaya Lisan lan Nonbendawi Manungsia Koréa Kidul