Gabriel Paulista

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gabriel Paulista
Gabriel Paulista 2015.jpg
Gabriel ing klub Arsenal taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gabriel Armando de Abreu[1]
Tanggal lair (1990-11-26) 26 Novèmber 1990 (umur 30)[2]
Papan lair São Paulo, Brazil
Dhuwur 1.85 m (6 ft 1 in)[2]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 5
Karir nom
2009 Taboão da Serra
2009–2010 Vitória
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 Vitória 77 (1)
2013–2015 Villarreal 37 (0)
2015–2017 Arsenal 46 (1)
2017–saiki Valencia 15 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:44, 17 January 2018 (UTC).


Gabriel Armando de Abreu (lair ing São Paulo, 26 Novèmber 1990; umur 30 taun) yaiku sawijiné pamain bal-balan saka negara Brasil sing main ing Liga Utama Spanyol klub Valencia lan main dadi bék.

Gabriel main kanggo tim Vitória wiwit taun 2010 nganti 2013.[3] Ing 2013, dhèwèké nggabung kanggo klub Villarreal[4] lan banjur pindhah menyang klub Arsenal ing wulan Januari 2015.[5]

Karir klub[besut | besut sumber]

Vitória[besut | besut sumber]

Dhèwèké lair ing Kutha Sao Paulo, Brazil. Gabriel nggabung karo pelatihan bal bocah nom-noman Esporte Clube Vitória ing taun 2009 saka Clube Atlético Taboão da Serra, sawisé iki dhèwèké gagal uji coba ing Grêmio Barueri Futebol lan Santos FC. Dhèwèke miwiti debut senior kanggo tim iki nalika tanggal 7 Maret 2010, lan menang 3-1 nglawan Camaçari ing kajuwaran Campeonato Baiano. Dhèwèké nglakoni debut Série A nalika tanggal 15 Mèi, ngganténi Vilson lan asilé imbang 1-1 nglawan Flamengo.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. "Player shirt numbers for 20 Barclays Premier League clubs released". Premier League. 8 August 2015. Diarsip saka sing asli ing 28 January 2018. Dibukak ing 9 August 2015. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. a b "Premier League Player Profile Gabriel Paulista". Barclays Premier League. 2016. Dibukak ing 16 February 2017.
  3. Dispensado pelo Santos, zagueiro vira xerife na Espanha e alvo da cobiça de Barça e Arsenal (Released by Santos, stopper becomes a sheriff in Spain and is a Barça and Arsenal's target); ESPN Brasil, 28 January 2018 (Portugis)
  4. El Villarreal CF ficha al central Gabriel Paulista (Villarreal CF signs stopper Gabriel Paulista); Villarreal's official website, 28 January 2018 (Spanyol)
  5. Gabriel Paulista granted work permit ahead of £11.3m Arsenal move; The Guardian, 28 January 2018

Pranala njaba[besut | besut sumber]