Fugazza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fugazza con queso.
Fugazzeta.


Fugazza con queso (saka dhialèk Genoese : fugassa, Italia : focaccia ), utawa mung Fugazza, minangka jinis pizza Argentina sing asale ing Buenos Aires sing kalebu kerak pizza kenthel sing ditutupi bawang, keju, lan kadang zaitun. [1] Asale saka kombinasi pizza Neapolitan karo roti fokus Italia.

Fugazza lan variasine diyakini wis ditemokake dening produsen pizza Genovese -Argentine sing jenenge Juan Banchero nalika taun 1893 lan 1932, sing nyedhiyakake toko pizza sing jenenge jenenge. Toko pizza Banchero tetep adol Fugazza nganti saiki ing lingkungan Buenos Aires La Boca, sing historis dadi omah para imigran Genovese menyang Argentina. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "PIZZA FUGAZZA CON QUESO – PIZZA ARGENTINA". Cómeme la pizza.
  2. "Los inventores de la fugazza con queso". Clarín. 12 February 2006.