Friedrich Ratzel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Friedrich Ratzel

Friedrich Ratzel (lair Jerman 30 Agustus 1844) ya iku wartawan lan penulis pirang-pirang buku ngenani etnologi, geografi manungsa, lan pulitik.[1] Friedrich Ratzel minangka pencetus teori ruang (lebensraum) ing bidhang sosial kebangsaan.[1]

Panguripan[besut | besut sumber]

Friedrich lair tanggal 30 Agustus 1844, ing Karlsruhe, Jerman.[2] Friedrich Ratzel duwéni bapak kang minangka sawijining manajer staf rumah tangga Grand Duke saka Baden.[2] Dhèwèké sekolah ing perguruan tinggi Karlsruhe suwene 6 taun, sadurunge nyambut gawé ing apotek taun 1859.[2] Sawise iku, ing taun 1863, Ratzel sinau klasik (ilmu sosial) ing Danau Zurich, Swiss.[2] Sawise nyambut gawé minangka apoteker ing laladan Ruhr (1865-1866), dhèwèké sekolah manèh ing perguruan tinggi Karlsruhe. Banjur Ratzel nerusake sekolahe lan dadi mahasiswa zoologi ing Universitas Heidelberg, Berlin.[2] Ing taun 1868, Ratzel gawé sawijining tesis ngenani karakteristik lan cacing saka buku karya Charles Darwin, ya iku Origin of Species kang wis ana kawit taun 1859.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en) Friedrich Ratzel Biographi, www.bookrags.com. Diudhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f (en) Some Biogeographers, evolutionis and ecology: Chrono-Biographical Sketches Sketsa biografis Chrono, people.wku.edu. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Friedrich_Ratzel&oldid=1086514"