Fatkhullo Fatkhuloev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fatkhullo Fatkhuloev
Katerangan priangga
Jeneng dawa Fatkhullo Fatkhuloev
Tanggal lair (1990-03-24) 24 Maret 1990 (umur 30)
Papan lair Duşanbé Tajikistan
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Khujand
Angka 18
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2008 Dynamo Dushanbe
2008–2017 Istiqlol
2018 Persela Lamongan 0 (0)
2018–2019 Istiklol 25 (7)
2019 Bukhar 11 (1)
2020–saiki Khujand 0 (0)
Tim nasional
2006–2007 Tajikistan U17
2014 Tajikistan U23 4 (1)
2007– Tajikistan 68 (9)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 Maret 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2018

Fatkhullo Fatkhuloev yaiku salah sawijining pamain bal-balan aguna kang asalé saka Tajikistan. Fatkhullo lair ing Duşanbé, surya ping 24 wulan Maret taun 1990 (umur 29 taun), lan main ing posisi glandhang tengen utawa glandhang kiwa. Pamain kasebut duwé dhuwur piyadeg 1,77 mèter lan bobot 66 kg, saiki main ing klub FK Khujand lan kagandhok ing agènsi pamain KT Agency.[1][2][3]

Riwayat Transfer[besut | besut sumber]

Sadawaé karir agunané ing jagad bal-balan, Fatkhullo wis kapétung bélani klub-klub ing liga Tajikistan, Indonésia, lan Usbèkistan.[4]

Karir[besut | besut sumber]

Persela Lamongan[besut | besut sumber]

Teka ing Stadhion Surajaya Lamongan surya ping 30 Dhésèmber 2017, Fatkhullo Fatkhuloev ngidak sepisanan ing tanah Jawa kanthi gelar pamain paling apik Liga Tajikistan taun 2017. Fatkhullo langsung dimainaké ing turnamèn pemanasa Piala Prèsidhèn taun 2018. Sawisé gelaran turnamèn Piala Prèsidhèn rampung dhèwèké malah dicorèk saka tim Persela Lamongan jalaran ora mlebu rèng-rèngan taktik tim lan kabutuhan tim, kamangka Fatkhullo main cukup apik kanthi mènèhi asis menyang kanca-kancané satemah bisa dadi gol. Sawisé dicorèk Fatkhullo bali menyang klub sadurungé yaiku Istiqlol.[5]

Ora kanggone Fatkhullo ing tim Persela mesthi baé gawé kejot jagad Liga Indonésia, nanging miturut asistèn palatih Persela yaiku Agus Haryono, posisi Fatkhulo minangka glandhang ora dibutuhaké déning tim lan Fatkhullo wis pana ing perkara kasebut. Persela luwih butuh pamain kanggo posisi glandhang tengah tinimbang glandhang swiwi, nanging Fatkullo uga legawa marang putusan manajemen Persela lan dhèwèké saguh ora nerusaké kontrak ana Lamongan.[6]

Kuwalifikasi Piala Asia 2019[besut | besut sumber]

Tetandhingan kuwalifikasi Grup C Piala Asia 2019 diadani ing Stadhion Rizal Memorial, Manila, Filipin. Nalika iku tim nasional Filipina lumawan tim nasional Tajikistan kang dibélani déning Fatkhullo Fatkhuloev lan sekor pungkasan nuduhake angka 2-1 utawa tetandhingan dimenangi déning tim nasional Filipin. Sadawané tetandhingan kang lumaku sengit jalaran padha digdayané, ana kedadéan padudon kang ngatutaké pamain saka kaloro tim. Tilas pamanin Persela Lamongan yaiku Fatkhullo Fatkhuloev konangan njoglo sirahé salah sawijining pamain Filipin, satemah ora gantalan suwé pamain liya Filipin padha ora trima marang patrapé Fatkhullo lan dumadi pancakara kang nyebabaké tetandhingan mandheg sawetara. Kanthi asil kasebut tim nasional Tajikistan gagal lolos saka grup C kuwalifikasi Piala Asia 2019.[7]

Statistik[besut | besut sumber]

Per tetandhingan kang dimainaké 10 Fèbruari 2020.[8]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piala Nasional Buwana Liyan Gunggung
Dhivisi Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Istiqlol 2010 Liga Utama Tajikistan 1 0 1 0
2011 5 3 1 0 6 3
2012 5 1 1 0 6 1
2013 16 2 16 2
2014 13 6 5 2 1 0 19 8
2015 14 9 5 5 11 1 1 1 31 16
2016 16 10 7 2 6 1 1 0 30 13
2017 19 7 4 1 11 0 1 0 35 8
Cacah 78 35 21 10 38 6 7 1 144 51
Persela Lamongan 2018 Liga 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Istiklol 2018 Liga Utama Tajikistan 19 4 5 2 6 3 1 0 32 9
2019 6 3 0 0 7 1 1 0 14 4
Cacah 25 7 5 2 13 4 2 0 46 13
Bukhar 2019 Liga Super Usbekistan 11 1 0 0 11 1
Khujand 2020 Liga Utama Tajikistan 0 0 0 0 1 0 1 0
Cacah Karir 114 43 26 13 52 10 9 1 201 65

Tim Nasional[9][besut | besut sumber]

Tim Nasional Tajikistan
Taun Main Gol
2007 2 0
2008 7 1
2009 1 0
2010 6 2
2011 10 0
2012 6 0
2013 4 1
2014 5 2
2015 7 2
2016 7 0
2017 6 0
2018 5 1
2019 2 0
2020
Total 68 9

Pisungsung[besut | besut sumber]

# Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1. 4 Sèptèmber 2014 Arena Borisov, Barysaw, Bélarus Flag of Bélarus Bélarus
1–1
1–6
Kekancan
2. 26 Maret 2015 Komplèk Olahraga Malé, Malé, Maladéwa Cithakan:Country data MDV
1–0
2–0
Kekancan
3. 16 Juni 2015 Stadhion Nasional Bangabandhu, Dhaka, Bangladès Flag of Banggaladésa Banggaladésa
1–1
1–1
Kuwalifikasi Piala Donya FIFA 2018
4. 2 Oktober 2018 Stadhion Dhistrik Sylhet, Sylhet, Bangladès Flag of Népal Népal
1–0
2–0
Piala Bangabandhu 2018

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Transfermarkt, Admin (2019-12-30). "Profil Pamain Fatkhullo Fatkhulloev (Saka Basa Inggris)". Transfermarkt. Dijupuk 2020-03-10. 
  2. World Football, Admin. "Ringkesan Pamain Fatkhullo Fatkhuloev (Saka Basa Inggris)". World Football. Dijupuk 2020-03-10. 
  3. People Pill, Admin. "Pawongan Fatkhullo Fatkhuloev (Saka Basa Inggris)". Peoplepill. Dijupuk 2020-03-10. 
  4. Sofascore, Admin. "Pamain Fatkhullo Fatkhuloev (Saka Basa Indonesia)". Sofascore. Dijupuk 2020-03-10. 
  5. Tirtana, Arief (2019-01-06). "Napak Tilas Pamain Tajikistan ing Indonesia Sadurunge Katekan Dilshod / Fatkhullo Fatkhuloev (Saka Basa Indonesia)". Indosport. Dijupuk 2020-03-10. 
  6. Ibrahim, Mustopa (2018-02-06). "Persela Miyak Alesan Diculakéné Fatkhullo Fatkhuloev (Saka Basa Indonesia)". Bola.net. Dijupuk 2020-03-10. 
  7. Bert, Ro (2018-03-29). "Tilas Pamain Persela Ngantem Pamain Filipin (Saka Basa Indonesia)". Bolalob. Dijupuk 2020-03-10. 
  8. "Fatkhullo Fatkhulloev (Saka Basa Inggris)". int.soccerway.com. Soccerway. Dijupuk 2020-03-10. 
  9. Word Disk, Admin. "Fatkhullo Fatkhuloev". Worddisk. Dijupuk 2020-03-10.