Fast & Furious (filem 2009)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fast & Furious
Barkas:Fast and Furious Poster.jpg
Poster Promosi
DisutradaraniJustin Lin
DiprodhuseriNeal H. Moritz
Vin Diesel
Michael Fottrell
Ditulis déningChris Morgan
Adhedhasarcharacters
déning Gary Scott Thompson
DibintangiPaul Walker
Vin Diesel
Michelle Rodriguez
Jordana Brewster
Sung Kang
Gal Gadot
Don Omar
Tego Calderón
Mirtha Michelle
DimusikiBrian Tyler
SinématografiAmir Mokri
Dibesut déningFred Raskin
Christian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • April 3, 2009 (2009-04-03)
[1]
Suwéné
107 Menit
Nagara Amérika Sarékat
 Dominica
 Mèksiko
Cithakan:Country data PAN
BasaInggris
Rantaman$85 Juta[1]
Kalarisan$363,164,265[1]

Fast & Furious (utawiThe Fast and the Furious 4) nggih punika sesirah filem saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Justin Lin. Skénario kagem filem punika kaserat déning Chris Morgan. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Neal H. Moritz, Vin Diesel, lan Michael Fottrell. Tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Brian Tyler. Sinematografi dipuncakaken déning. Pambesutan filem kalampahaken déning Fred Raskinlan Christian Wagner. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, lan Jordana Brewster. Filem punika kababar ing surya 3 April 2009. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $363.164.265, nglangkungi ardhana ingkang sampun kawedalaken kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $85 yuta.[2][3][4][5][6]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Fast and Furious (2009)". Box Office Mojo. Amazon.com. Retrieved 2010-04-29.
  2. "Fast & Furious Movie Guide: The Entire Cast and Story". Retrieved February 18, 2019.
  3. "Fast & Furious 4 on Amazon". Retrieved February 18, 2019.
  4. Merrick (March 6, 2008). "Another Familiar Face Is Returning For The New FAST AND THE FURIOUS Film!!". AintItCool.com. Retrieved March 9, 2008.
  5. Chris Beaumont (March 7, 2008). "Michelle Rodriguez Joins Walker and Diesel for The Fast and the Furious 4". FilmSchoolRejects.com. Retrieved March 9, 2008.
  6. More Cars and More Action in Fast & Furious Archived April 2, 2015, at the Wayback Machine. pedal to the floor March 20, 2015

Pranala njawi[besut | besut sumber]