Fasolada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fasolada
Fasolada.JPG
Jeneng liyanéFasoulada, fasoulia
JinisSoup
Woworan pokokDry white beans, olive oil, vegetables
Buku masakan: Fasolada  Médhia: Fasolada

Fasolada, fasoulada utawa kadang fasolia ( Arab : فاصوليا), ( Yunani: φασολάδα, φασουλάδα or φασόλια ) yaiku sup Yunani, Mediterania, lan Siprus saka kacang putih garing, minyak zaitun, lan sayuran. Kadhangkala diarani "panganan nasional Yunani ". [1] Fasolada digawe nganggo kacang buncis karo tomat lan sayuran liyane kayata wortel, bawang, peterseli, celery, lan godhong teluk . Biji Lima kadang digunakake tinimbang kacang putih. Resep beda-beda, kalebu daging.

  1. Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής, 1998