Enny Haryono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Enny Haryono
Enny haryono.jpg
LairEnnie Hartati
Pakaryanaktris, penyanyi

Enny Haryono (lair ing Kediri, 10 Novèmber 1954; umur 65 taun).[1] Enny Haryono nduwéni jeneng asli Ennie Hartati.[1] Enny Haryono iku salah sijiné penyanyi lan juru main filem Indonésia nalika taun 1970 lan 1980-an.[1] Enny dikenal dadi artis kang ramah karo kabèh wong.[1] Enny Haryono miwiti kariré nalika mèlu lomba Bintang Radio lan Televisi nalika taun 1974.[1] Sawisé iku, Enny Haryono banjur main filem.[1] Enny tau dadi pemeran utama ing filem kang judhulé Tiga Cewek Badung, Cintaku di Kampus Biru bareng karo aktor Roy Marten lan "Tiga Cewek Indian" bareng karo Rae Sita.[1] Enny Haryono nikah karo Agus Edward Rantung kang nduwéni profesi dadi pegawe negri.[1] Saka pernikahané karo Agus Edward Rantung, Enny Haryono nduwéni anak kang cacahé loro, jenenge ya iku Renny Desita Rantung lan Ricky Indrawan Rantung.[1] Enny Haryono saiki nduwéni usaha garmen bareng karo seduluré.[1] Saliyané usaha garmen, Enny uga nduwé usaha home indhustri batu onik kang manggon ing Tulungagung, Jawa Timur.[1] Wiwit SMP, Enny Haryono dadi penyanyi.[1] Enny Haryono uga tau akting ing filem "Ateng The Godfather" nalika taun 1976, "Gara Gara Janda Kaya" nalika taun 1977, "Menentang Maut" (1978), "Primitip" (1978).[1] Enny uga tau akting karo komedian kang jenengé Dono.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. infoselebindo.com(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)