Edi Suhardi Ekadjati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prof. Dr. H. Edi Suhardi Ekadjati (lair ing Kuningan, Jawa Barat, 25 Maret 1945 – pati 1 Juni 2006 ing umur 61 taun) ya iku sawijining sejarawan asal Indonesia. Panjenengane dikenal minangka nimpuna naskah Sunda Kuno. Pungkasan, panjenengané nyambut gawé minangka Profésor lan dhosèn Fakultas Sastra Universitas Padjajaran sarta Ketua Pusat Studi Sunda.

Ekadjati pikantuk gelar sarjana saka Universitas Padjadjaran ing Jurusan Sajarah Fakultas Sastra (1964-1971) lan gelar dhoktor saka Universitas Indonesia ing Program Studi Filologi (1976-1979). Ekadjati uga tau tumut studi lanjutan ngenani filologi kanggo panalitèn sajarah ing Fakultas Ilmu Budaya Universitas Leiden (1974-1975) lan tau dadi Guru Besar Tamu ing Research Institute for Language and Cultures of Asia and Africa di Tokyo University of Foreign Studies, Jepang. Nalika manggon ing Jepang taun 2002, panjenengané nindakaké panaliten ngenani kabudayan Sunda ing jaman Karajan Pajajaran. Ekadjati uga dikenal minangka salah sawijining pangadeg Yayasan Kebudayaan Rancagé lan Caraka Sundanologi bebarengan karo sapérangan nimpuna liyané.

Panjenengane tau nampa sapérangan bebungah, ing antarané Satyalencana Karya Sastra 20 Taun (1998) saka Présidhèn Indonesia, Satya Karya Bhakti 15 Taun (1996), lan Adhitya Tridharma Nugraha minangka Dosen Teladan Tingkat Nasional Taun 1982.

Ekadjati ninggal sawijining garwa, Hj. Utin Nurhusna lan anak papat.

Pranala njaba[besut | besut sumber]