Edhi Sunarso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edhi Sunarso.jpg

Edhi Sunarso (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 2 Juli 1932; umur 87 taun) ya iku pematung Indonésia.

Latar belakang[besut | besut sumber]

Edhi Sunarso ngawiti sinahu lan latihan gawé patung ndek dadi tawanan perang KNIL ing Bandung wantara taun 1946-1949 sing banjur diteruske ing jalur pendidikan resmi ing ASRI, Yogyakarta lulus taun 1955 lan Kelabhawa Visva Bharati University Santiniketan, India lulus pada taun 1957.[1] Liyane dadi pematung, juga dhosèn ing Institut Seni Indonésia, Yogyakarta.

Karya[besut | besut sumber]

Karya sing dihasilke Edhi Sunarso wantarane, patung Monumen Selamat Datang di Bundaran Hotèl Indonésia lan Diorama Sajarah Monumen Nasional di Jakarta.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Edhi Sunarso: Pematung Monumen dan Diorama Sejarah, diakses pada 25 Juni 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]