Edema paru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edema Paru
Classification and external resources
Edema paru dengan efusi minimal pada kedua sisi.
ICD-10ICD-10 Chapter J|J81
ICD-9514 518.4
DiseasesDB11017
MedlinePlus000140
eMedicinemed/1955 radio/581
MeSHD011654


Edema pulmonary ya iku cairan kang kakumpul ana ing gronggongan hawa lan parenkim paru-paru kang nyebabaké gangguan obahing hawa lan ndadékaké gagal napas. Kedadéyan iki amarga gagaling jantung kanggo ngompa getih supaya metu saka sirkulasi paru, utawa amarga cedera parenkim utawa pembuluh paru. [1] Anggoné nambani édéma paru fokus ing telung aspèk: kang sapisanan ya iku ngundhakaké fungsi napas, kang nomer loro nambani panyebab, lan katelu nyegah karusakan kang luwih nemen. Edema paru, mliginé ing fasé akut, bisa nyebabaké gangguan ambegan, serangan jantung amarga hipoksia, lan pati.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ware LB, Matthay MA (December 2005). "Clinical practice. Acute pulmonary edema". N. Engl. J. Med. 353 (26): 2788–96. PMID 16382065. doi:10.1056/NEJMcp052699. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]