Menyang kontèn

Dwikorita Karnawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Prof.
Dwikorita Karnawati
M.Sc, Ph.D
Rektor Universitas Gadjah Mada 15
Wiwit linggih
24 November 2014
Kang sadurungéProf. Dr. Pratikno, M.Soc.Sc.
Rerincèn dhiri
LairIndhonésia Indonésia
SisihanSigit Priyanto
AlmamaterUniversitas Gadjah Mada
PanggaotaRektor
AgamaIslam

Prof. Dwikorita Karnawati, M.Sc., Ph.D ya iku akademis lan dhosèn Indonésia. Dhèwèké ya iku Rektor wanita sepisanan Universitas Gadjah Mada[1], genteni Prof. Dr. Pratikno, M.Soc.Sc., kang pinilih minangka Mantri Sekretaris Nagara wiwit 27 Oktober 2014. Dhèwèké pinilih minangka rektor lumantar sidang pleno Majelis Wali Amanat (MWA) ing panetapan rektor antarwaktu. Dhèwèké pinilih lumantar musyawarah mufakat 19 anggota MWA. Saka 23 anggota MWA, papat ing antarané ora bisa mèlu, ya iku Sri Sultan HB X, Jenderal (purn) TNI Luhut Pandjaitan, Hery Zudianto, lan Sri Suparjatie[2]. Candhake dikukuhaké déning Majelis Wali Amanat Universitas Gadjah Mada ing 22 November 2014, minangka Rektor UGM masa bakti 2014-2017 lan dilantik ing 24 November 2014[3]. Sadurungé dhèwèké tau dadi njabat Wakil Rektor (Warek) Babagan Kerja Sama dan Alumni[4].

Dwikorita dikenal minangka nimpuna lan pengamat prakara kerentanan tanah awit lindhu. Salah sijiné penelitiane ya iku gawé zona utawa peta laladan Bantul kang rawan marang lindhu lan tingkat intensitas kerentanane sawisé lindhu 27 Mèi 2006. Dhèwèké dikukuhake minangka Guru Besar Fakultas Teknik UGM, bebarengan karo bojone Prof. Ir. Sigit Priyanto, M.Sc., Ph.D.

Dhèwèké uga kanca cedhaké Mantri Kelautan dan Perikanan Susi Pudjiastuti. Malah nalika SMAN 1 Yogyakarta, kekarone lungguh sebangku[5][6]

Riwayat Pendidikan[besut | besut sumber]

Prestasi[besut | besut sumber]

  • The Young Academic Award saka World Bank (1997 - 1998)
  • Leverhulme Professorship Award, Institute for Advanced Studies, University of Bris (2002).
  • Pustakawan Berprestasi II lan Laboran Berprestasi 1, Seleksi Nasional Akademisi Berprestasi taun 2010 UGM
  • Hitachi Scholarship Foundation for Post Doctoral Research (Oct. to Nov 1998)[8]
  • Graduate Research Team Grant -World Bank (1991-2001).
  • Best paper and best presentation in Joint Convention on Indonésian Association of Géologist – Ind. Assoc. of Geophysicists – Ind. Assoc. of Petroleum Engineers. November 2005.
  • Best Paper and Presentation in the International Association of Engineering Geology conference, Nottingham, UK.,Sept 2006.
  • Delphe (Development of Partnership in Higher Education) – British Councilwith respect to the Research entitled : Seismicity and Landslide Hazard Mapping for Community Empowerment in Yogyakarta, Indonésia (2007-2010).
  • International Program on Landslide-UNESCO Recognition with respect to the Research entitled Landslide and multi geohazard mapping for community empowerment in Indonésia (2008-2010).

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Artikel:"Dwikorita Karnawati, Rektor UGM yang Baru" di tribunnews.com
  2. Artikel:"Dwikorita Karnawati, Rektor Perempuan Pertama UGM" di Okezone.com
  3. Artikel:"Dwikorita Resmi Jabat Rektor UGM" di Okezone.com
  4. Artikel:"Prof Dwikorita Karnawati Terpilih Jadi Rektor UGM " di Detik.com
  5. Artikel:"Sahabat Karib Menteri Susi Terpilih Jadi Rektor UGM" di Kompas.com
  6. Artikel:""Susi Itu Jenius..."" di Kompas.com
  7. Artikel:"Ini profil Dwikorita Karnawati, moderator debat cawapres" di merdeka.com
  8. "Biodata di ugm.ac.id". Diarsip saka sing asli ing 2015-01-28. Dibukak ing 2014-11-28.

Pranala njaba[besut | besut sumber]